Soruşturmaların Odağında Yer Alan Worldcoin Son Bir Ayda Yüzde 40’ı Aşan Düşüş Yaşadı! Düşüşün Nedeni Ne?

Temmuz ayının sonlarına doğru piyasaya sürülen OpenAI’nin (ChatGPT) kurucusu ve CEO’su olan Sam Altman’ın da aralarında bulunduğu bir ekip tarafından kurulan Worldcoin’in ilk popülaritesini kaybetti.

Piyasaya sürüldükten sonra Binance ve Huobi gibi büyük borsa listelemeleriyle pump yapan Worldcoin son 30 günde %40’ı aşan düşüş yaşadı.

Son 24 saatte yaklaşık %8-9 arası düşüş yaşayan WLD’deki kayıplar son 30 günde %40’ı aştı.

Binance listelemesi sonrası borsada 5 dolara kadar çıkan WLD, bir ay önce 2,36 dolardan işlem görüyordu ancak şimdilerde WLD, 1,33 dolar civarında bulunuyor.

The Block’a konuşan Kripto borsası BTSE yetkilisi Jeff Mei WLD’nin fiyat düşüşünde düzenleyici olumsuzluklarının büyük rol oynadığını belirterek şunları söyledi:

“WLD fiyatındaki son düşüş, özellikle Ripple’ın XRP’si gibi diğer tokenlardaki mevcut toparlanma işaretleri ile karşılaştırıldığında endişe verici görünüyor.

Daha yakın zamanda piyasaya sürülmesine rağmen, Worldcoin veri gizliliği konusundaki endişeler nedeniyle düzenleyici olumsuzluklarla karşı karşıya kaldı.

Bu düzenleyici olumsuzluklar dışında ABD vatandaşları için WLD alım satımının kapalı olması token üzerindeki satış baskısını artırdı.

WLD’nin düşüş trendine birden fazla faktör katkıda bulunuyor gibi görüyor.

Ancak özellikle WLD’deki düşüşü tetikleyen ana husus, tokenin veri toplama ve depolama uygulamaları hususunda başlatılan incelemelerdir.

Bu noktada da Worldcoin’in fiyat artışında bu incelemelerin nasıl atlatılacağı büyük önem taşıyor.”

Bilindiği üzere Worldcoin’in kullanıcıların biyometrik verilerini toplaması pek çok ülkede tartışma yaratmış ve İngiltere, Fransa gibi ülkeler Worldcoin hakkında soruşturma başlatmıştı.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4