Solana Tabanlı Kripto Para Projesi Kapanma Kararı Aldı: 4 Milyon Dolar Toplamıştı!

Solana (SOL) tabanlı kripto para projesi Clockwork, fırsat maliyeti ve sınırlı iş beklentilerinden kaynaklı geliştirici ve ana ağ düğümlerinin (node) kapatılacağını açıkladı.

Kripto para piyasasının zorlu şartları bir protokolü daha kapanmaya sürükledi. Solana merkeziyetsiz otomasyon girişimi Clockwork’ün baş geliştiricilerinden Nick Garfield sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, yatırımcıları üzen ifadelerde bulundu.

Kendisinin ve ekibin geri kalanının Clockwork’ü geliştirmeyi durduracağını açıklayan Garfield, Devnet ve ana ağ düğümlerinin 31 Ekim tarihinde kapatılacağını beyan etti. Protokol geliştirmenin sınırlı fırsat maliyeti ve düşük iş beklentileri getirdiğini belirten geliştirici, açıklamasında duyduğu üzgünlüğü gizlemedi.

Ekip olarak protokol üzerindeki desteklerini keseceklerini belirtirken açık kaynak kodun nereye gideceği ve bundan sonra ne şekilde geliştirileceği ise topluluğa kaldı:

Geliştiriciler yazılımı son haliyle kullanmaya devam edebilir ancak 31 Ekim itibarıyla devnet ve mainnet üzerindeki düğümlerimizi kapatacağız. Bununla birlikte on-chain programlar dondurulacak ve platforma ait kod açık kaynak olarak kalacaktır.

Clockwork protokol, geçtiğimiz yıl Multicoin ve Asimetrik liderliğinde yaklaşık 4 milyon dolarlık yatırım toplamıştı.


source site-9