Sıradaki Boğa Koşusunda 5X Yapacak 2 Altcoin Bunlar!

Son zamanlarda sektörde birçok kripto para lanse ediliyor. Ancak, kripto uzmanı Stu L’ye göre, bazıları daha fazla potansiyele sahip. Uzman, insanların sektörü terk ediyor gibi göründüğü ve artık kimsenin umursamadığı bu dönemin, satın almak için mükemmel bir zaman olduğunu söylüyor. Bu doğrultuda, 5X potansiyeli olan 2 altcoin paylaşıyor.

İlk altcoin: Akash Network (AKT)

Akash Network çok basit bir şey üzerine bahis oynuyor. Yapay zekanın devam eden patlayıcı büyümesi. Sizce yapay zeka bundan 3 yıl sonra hayatımızın daha fazla mı, daha az mı yoksa aynı mı bir parçası olacak? Sonuçta her gün büyümesini görüyoruz. Hollywood’daki yazar ve oyuncu grevi. Evet, eğer dikkat etmediyseniz, oyuncuların grevinin en büyük sorunlarından biri, onların izni olmadan benzerliklerinin kullanılması. Ve yapay zeka olmasaydı bu bir sorun olmazdı. İçerik oluşturucular yazılı içerik, fotoğraf ve görseller üzerinde daha fazla DIY çalışması yapıyor.

Peki tüm yapay zekanın neye ihtiyacı var? İki şeye ihtiyaçları var: Veri ve hesaplama gücü. OpenAI’den gördüğümüz kadarıyla birçok kişi ChatGPT kullanarak elde edebilecekleri sonuçlar karşılığında 3.5, 3.5 turbo veya 4.0 sürümlerindeki verilerinden vazgeçmeye hazır. Yani yapay zeka veri konusunda oldukça iyi durumda.

Peki ya bilgi işlem gücü? Özellikle Midjourney, Stable Diffusion ve DALL-E 2 (arka planda oynatıldığını gördüğünüz) gibi YZ görüntü uygulamaları, bu görüntüleri işlemek için çok fazla işlem gücüne ihtiyaç duyuyor. Bu arada Render altcoin projesi de adını buradan alıyor. Yine de çoğu, bu uygulamaları ihtiyaç duydukları şekilde sürekli çalıştırmak için yeterli GPU’ya veya sunucu işlem gücüne sahip değil. İşte Akash burada parlıyor.

Akash hakkında daha fazla bilgi

Merkezi olmayan GPU hesaplama. Kullanıcılar yapay zeka veya oyunlar için GPU’lar ya da depolama veya diğer ihtiyaçlar için herhangi bir ‘normal’ işlem gücü alıp satabilir. GPU yönü, onu Filecoin, Storj veya Arweave’den farklı kılan şey. Eski pazar için GPU’lar sağlayan ve geçen Ekim ayından bu yana 4x yapan NVIDIA gibi, Akash’ın da GPU’ların merkezi olmayan Web3 sağlayıcısı olması mümkün. Aslında Akash, geçtiğimiz hafta duyurduğu yeni güncellenmiş Supercloud’unda NVIDIA GPU’larının alım satımını destekliyor.

Akash zaten gözyaşı döküyordu. Ancak yapay zeka büyüdükçe devamı gelecek. Bu arada altcoin fiyatı geçen yıl %180 artış gösterdi. Şu anki fiyatı 93 sent.

İkinci altcoin: Polkadot (DOT)

Birlikte çalışabilirliğin ne kadar önemli olduğunu defalarca duyduğunuzu biliyoruz. Ve geleceğin multi-chain olduğuna nasıl inandığımızı. Buna hala inanıyoruz. Ve şu anda, bu alanda Cosmos gibi birkaç mükemmel ekosistem olmasına rağmen, Polkadot’un DOT tokenini daha çok seviyoruz. DOT’un ATOM’a göre en büyük avantajı token faydası.

Cosmos da harika bir altcoin projesi. Ancak Polkadot’un parachain açık artırmaları ve crowdloans’ları var. Projeler, ekipleri ve hayranları bir tane kazanmak için DOT almak zorunda. Ve bir kez kazandıklarında, 96 hafta boyunca DOT’larını kilitlemek zorundalar. Bu neredeyse 2 yıl demek.

Polkadot hakkında daha fazla bilgi

Bu da Moonbeam, Centrifuge ve Axelar gibi hayranı olduğumuz paraşütlerin hepsinin DOT’u elinde tuttuğu anlamına geliyor. Ve muhtemelen öngörülebilir gelecekte de ellerinde tutacaklar. Ekipler için bu harika bir anlaşma. DOT’un yüksek güvenliği, bu takımların paraşüt için ödediği bedelin bir parçası. Bu arada altcoin, son 12 ayda %41 düştü. İşte bu yüzden, en iyi projelerinden birine harika bir giriş fiyatına sahibiz.

Makaledeki görüşler ve tahminler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Kriptokoin.com olarak yatırım yapmadan önce, mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1