Sıcak Gelişme: Base Ağında Blok Üretimi Durdu, Coinbase Son Durumla İlgili Açıklama Yaptı

Coinbase tarafından geliştirilen ve Ethereum için bir katman-2 ölçeklendirme çözümü olan Base, 9 Ağustos’taki halka açık lansmanından bu yana ilk büyük kesintisini yaşadı.

Ağ, 5 Eylül’de yaklaşık bir saat boyunca yeni blok üretmeyi durdurdu ve işlem göndermeye çalışan kullanıcılar durumdan etkilendi.

Coinbase’in resmi açıklamasına göre, sorun tespit edildi ve ilk incelemeden sonraki 14 dakika içinde bir düzeltme uygulandı. Düzeltme uygulandıktan sonra ağ toparlanmaya başladı ve blok üretimi ve gossip yeniden başladı. Coinbase, durumu hala izlediğini ve tam bir iyileşme için çalıştığını söyledi.

Kesintinin nedeni henüz belli değil. Coinbase, yayınladığı son güncellemesinde RPC hizmetinde halen sorunlar olduğunu ve çözüm için çalıştıklarını bildirdi.

Katman-2 çözümleri Ethereum’un üzerinde kurulular ve işlemleri ana zincirin dışına taşımak ve daha hızlı ve daha ucuza işlemek için çeşitli teknikler kullanır.

Base, Optimistic Rollup adı verilen ve işlemleri ana Ethereum zincirinden (katman-1) çıkarıp ana zincir tarafından güvence altına alınan ayrı bir zincirde (katman-2) işleme alma yöntemi olan bir teknik kullanarak çalışıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4