Shibarium Beta Aşaması Yeni Özelliğini Duyurdu: “Kritik Aşama!”

Shiba Inu ekosistemi Shibarium lansmanı için gün sayarken, ana ağ öncesinde ağ ve topluluk yeni özellikleri test etmeye devam ediyor. Ekosistemin popüler isimlerinden Lucie, Katman-2 ölçeklendirme çözümünün “çapraz zincir köprüsünü” açık beta olarak aktif ettiklerini duyurdu.

Topluluğun birkaç üyesi kendi testlerini yaptıktan sonra “köprünün çalıştığını” doğruladı. Shibarium’un Proof of Stake (PoS) ve Ethereum yan zincirlerini birleştiren zincirler arası köprü özelliği, ilk olarak katman-2 ağının dokümantasyonunda açıklanmıştır. Bu köprünün daha hızlı işlem hızları ve uygun maliyetli transferler sağlaması beklenmektedir. Bunu, işlemleri gerçekleştirmek için Ethereum’un yan zincirlerinden yararlanarak yapacaktır. Ek olarak, zincirler arası köprü, Shibarium ve Ethereum arasındaki çift yönlü işlemleri kolaylaştırmak için PoS güvenliğine de dayanacak.

Ayrıca uygulama, üçüncü taraf riskleri olmadan iki ağ arasında token’ların sorunsuz bir şekilde aktarılmasını sağlar. Ayrıca platformlar arasında sürekli likidite sağlayarak etkili bir ölçeklendirme çözümü haline getirir. Dolayısıyla bu köprü, Shiba Inu ekosistemi için yerinde bir gelişmedir.

Shibarium Testnet Heyecanı Azalıyor mu?

Bu ayın başlarında, Shibarium’un yerel test ağı Puppynet, ağdaki toplam 30 milyon işlemi aşarak önemli bir aşamaya ulaştı. Ağdaki toplam işlemler artıyor olsa da günlük işlem sayısı düşmeye başladı. Şu an itibariyle toplam işlem değeri 32.783.866 iken günlük işlem sayısı 252.631’dir. Projeye yönelik heyecan nispeten yüksek kalmaya devam etse de, Shibarium’un lansmanındaki herhangi bir ek erteleme olumsuz sonuçlar doğurabilir. Shibarium’un ana ağ sürümünün Ağustos ayında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

shibarium haberleri


source site-7