Sessiz milyarder ortaya çıktı! – Kriptokoin.com

Alibaba’nın kurucusu Jack Ma dünyada tarımı değiştirme iddiası olan bir proje ile yeniden ortaya çıktı. Kriptokoin editörü Sıdal Utkucu anlatıyor.

Yaklaşık 4 yıl önce emekli olan Jack Ma ya da gerçek adıyla Ma Yun, Pekin yönetimiyle yaşadığı anlaşmazlığın ardından ticarete geri döndü. Ma, şimdi çiftçiliğie başladı ama onu da kendi bildiği yoldan yapıyor. Milyarder girişimci geçtiğimiz günlerde Çin’de kurulan bir tarım teknolojileri ve balıkçılık strat-up’ına büyük yatırım yaptı.

Jack Ma, 2020’de yaptığı bir konuşmasında Çin’deki finansal düzenleme sistemini eleştrimiş, Çinli bankaları tefeci mantığıyla çalışmakla suçlamış ve Pekin yönetiminin şimşeklerini üzerine çekmişti.

Olayın ardından tabiri caizse bir süre gözlerden kaybolan Jack Ma, bu süre zarfında dünyayı dolaşarak tarım teknolojileri eğitimi aldı.

Japonya’da balıkçılık ve ton balığı yetiştiriciliği konusunda eğitim gördü. Öncesinde ise Tayland, Hollanda ve İspanya’da yeni girişimine yönelik tarım ve balıkçılık eğitimlerine katıldı.

Yeni kurulan start-up için 110 milyon yuan, yani 15 milyon dolar sermaye toplandı. Jack Ma yüzde 10’la şirketin en büyük ikinci hissedarı.

source site-2