SEC’in Ertelediği Spot Bitcoin ETF’i İçin Yorum Talep Etmesinin Anlamı Ne? Başvuru İçin Olumlu Mu Olumsuz Mu?

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) bugün Ark Invest ve 21Shares tarafından önerilen Bitcoin spot borsa yatırım fonuna (ETF) ilişkin kararını ertelediğini duyurdu.

SEC, sponsorlar adına Cboe BZX Exchange tarafından yapılan başvuruyu değerlendirmek için daha fazla zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

SEC ayrıca ilgili taraflardan başvuru hakkında, özellikle de sponsorların BTC spot piyasası ile yaptıkları gözetim-paylaşım anlaşması hakkında yorum talep etti.

Ancak bazı uzmanlar yorum talebinin SEC’in onayı ya da reddi anlamına gelmediğini açıkladı. Bloomberg Intelligence’da ETF analisti olan James Seyffart, yorum talebinin standart bir prosedür olduğunu ve bu konuda fazla yorum yapılmaması gerektiğini belirten bir tweet attı:

“Bu standart bir gecikme mektubu. Bu konuda bazı kafa karışıklıkları var ama bu mektubun sadece ilk birkaç paragrafı SEC tarafından yazılmış ve son derece standart. Geri kalanı CBOE (& Ark/21Shares) tarafından yazılan 19b-4 başvurusunun kopyalanıp yapıştırılmasından ibaret, burada okunacak fazla bir şey yok.”

Ayrıca SEC’in, ETF’nin Borsa Yasası’nın gerekliliklerini karşılayıp karşılamayacağını belirlemede kilit bir faktör olan önerilen Coinbase Gözetim Paylaşım Anlaşması hakkında yorum aradığını da sözlerine ekledi.

SEC, Ark Invest’in Bitcoin ETF’si hakkında nihai bir karar vermek için 14 Kasım 2023’e kadar yeni bir son tarih belirledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4