SEC, Ripple Kararını Temyiz Ediyor!

Federal bir yargıç, Ripple’ın kurumsal yatırımcılara doğrudan XRP satışının menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğine hükmetti. Ancak, borsalar aracılığıyla bireysel yatırımcılara programlı satışının ihlal etmediğine karar verdi. Son dakika gelişmesinde düzenleyici, SEC’in Ripple davasında XRP kararına itiraz edeceğini söyledi. SEC’in mahkemeye gönderdiği yeni bir mektup, bu planı ortaya koydu.

SEC, Ripple kararını temyiz başvurusu yaptı

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Yargıç Analisa Torres tarafından verilen son XRP kararına itiraz etme niyetini açıkladı. Karar, XRP kripto para birimiyle yakından ilişkili olan Ripple Labs için kısmi bir zafer olarak görülüyordu, ancak SEC’in temyize gitme kararı davayı yeniden belirsizliğe sürüklüyor. Ayrıca, ABD’deki kripto para birimleri için düzenleyici ortamla ilgili soruları gündeme getiriyor.

New York Güney Bölgesi’ne sunulan bir mektupta SEC’in temyiz başvurusu, Mahkeme’nin Ripple’ın XRP işlemlerinin belirli yönlerinin Howey testi tarafından belirlenen emsal kapsamında menkul kıymet teklifi veya satışı içermediği iddiasına odaklanıyor. Bu itirazın temelinde, Ripple’ın XRP alıcılarına yaptığı “Programatik” teklif ve satışların yanı sıra emek ve hizmetler karşılığında yaptığı “Diğer Dağıtımlar “ın menkul kıymet satışı teşkil edip etmediğinin yorumlanması yatıyor

Buna ek olarak SEC, esasen tam yargılamanın sonuçlanmasından önce bir kararın gözden geçirilmesi olan ara inceleme talep etme kararını açıkladı. Bu yaklaşım, uzun süreli davalardan ve birden fazla duruşma olasılığından kaçınma arzusunun yanı sıra, bu konuların çözümüne bağlı olabilecek diğer bekleyen davalar üzerindeki etkilerini ele alma arzusundan kaynaklanıyor.

SEC’in temyiz süreci nasıl olacak?

SEC’in Yargıç Torres’in kararına itiraz etme kararı, devam eden davaya başka bir karmaşıklık katmanı daha ekliyor. Temyiz başvurusunda bulunma kararı, SEC’in yargıcın yasa yorumunu kabul etmek istemediğini gösteriyor. Ayrıca, XRP’nin bir menkul kıymet olarak kendi sınıflandırmasını savunmaya kararlı olduğunu ortaya koyuyor. Bununla birlikte, bu eylem SEC’in kripto düzenlemesi konusundaki duruşunun yanı sıra hızla değişen dijital varlık ortamına uyum sağlama isteğini de sorguluyor.

Ripple

Bu arada, temyiz sürecinin aylar hatta yıllar sürmesi mümkün. Bu da XRP’nin düzenleyici statüsünü çevreleyen belirsizliği daha da uzatacağı anlamına geliyor. Bu süre zarfında, kripto piyasası ve yatırımcılar, XRP’nin bir menkul kıymet mi, emtia mı yoksa ikisi arasında bir şey mi olarak sınıflandırılacağından emin olamayacak. Bu belirsizliğin, XRP’nin piyasa değerini ve daha geniş kripto piyasasını potansiyel olarak etkilemesi mümkün. Çünkü, muhtemelen yatırımcılar düzenleyici netlik elde edilene kadar temkinli bir yaklaşım benimseyecek.

Yargıç, yeni bir duruşma planlıyor

Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, bir federal yargıç geçen ay Ripple’ın kurumsal yatırımcılara doğrudan XRP satışının menkul kıymetler yasasını ihlal ettiğine karar verdi. Ancak borsalar aracılığıyla bireysel yatırımcılara programlı satışının ihlal etmediğine hükmetti. Bu arada, ABD Güney Bölge Mahkemesi Yargıcı Analisa Torres, 2024 yılının ikinci çeyreği için karar dilekçeleri sırasında karar vermediği diğer konularda geçici olarak bir duruşma planladı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-2