Satoshi Dönemi Bitcoin (BTC)’leri Uyandı! Satış Mi Olacak?

Satoshi dönemi Bitcoin’leri uyanıyor. 29 milyon dolar değerindeki 1.005 BTC, 13 yıl aradan sonra eski bir Bitcoin cüzdanından taşındı. Böylece, son dönemdeki hareketsiz BTC hareketleriyle paralellik kurdu.

Antik’ Bitcoin (BTC)’ler harekete geçti!

2010’da çıkarılmış 1.005 BTC içeren bir Bitcoin cüzdanı uyandı. Anonim kullanıcı, uzun süredir hareketsiz duran BTC’leri bir dizi farklı işlemle yeni adreslere taşıdı. Bitcoin’in başlangıcından sadece bir yıl sonra çıkarılan bahse konu BTC hareketini ilk olarak, Blockchain araştırmacısı, geliştiricisi ve kripto para traderı Kirill Kretov işaretledi.

Bu arada, Blockchair’ın Blockchain verileri de cüzdanın ayrıntılarını doğruluyor. Cüzdan açıklamasına göre, 1,005 BTC 2010 yılında alındığında sadece 328 dolar değerindeydi. Kripto paralar yayın sırasında 29 milyon doların üzerinde bir değere sahip.

Esrarengiz holder Bitcoin mi satıyor?

Daha geniş kripto para topluluğu da BTC’nin uyanışını not etti. Bazıları Bitcoin’in sahte yaratıcısı Satoshi Nakamoto’nun coin taşıyıp taşımadığını sorguladı:

Kirill Kretov, Bitcoin’in yaratıcısının bakir BTC’yi sessizce hareket ettirmesinin olası olmadığını söyledi. İşlemin arkasında uzun vadeli bir holder’ın ya da önceki hareketsiz Bitcoin uyanışlarıyla ilişkili bir varlığın olduğunu öne sürdü. Araştırmacı, holder’ın tezgah üstü bir işlemle Bitcoin satıyor olabileceğini de sözlerine ekledi. Bu bağlamda Kretov, şu açıklamayı yaptı:

Fiyatın mevcut piyasadan daha yüksek olmasını bekleyebilirim. Çünkü bunlar %100 temiz BTC. Ne kadar eski olduklarından bahsetmiyorum bile. Bu da onları özellikle kripto-numismatikler için cazip kılıyor.

Kirill Kretov, cüzdanın daha önce 2020 ve 2021 yılları arasında 13 farklı örnekte Bitcoin’i cüzdanlardan taşıyan aynı kullanıcı tarafından kontrol edilebileceğine inanıyor. Araştırmacıya göre bu, her biri 1.000 BTC’lik 13.000 BTC’ye ulaşan 13 uyanışı içeriyordu.

Bitcoin

Daha önce de benzer transferler oldu!

Kirill Kretov ayrıca, Bitcoin’in başlangıcından hemen sonraki yıllarda çok sayıda bakir Bitcoin cüzdanını izleyen araştırma arşivlerinin, 1.000 BTC veya daha fazla olan yalnızca üç başka uyanışı işaretlediğini belirtti. Bunlardan ilki, 2011 yılında iki cüzdandan 1.000 BTC’nin Aralık 2021’de taşındığı örnek. Nisan 2023’te, 2011’de çıkmış 1.000 BTC tek bir cüzdandan transfer oldu. Ayrıca, Temmuz 2023’te 2012’ye kadar uzanan bir cüzdandan 1.037 BTC daha transfer oldu.

Kretov, “Bu BTC’ler 2011 ve 2012’den ve fon kaynakları farklı. Yeni çıkmış kripto paralar değil. Dolayısıyla şu anki uyanış bu 13 örneğe çok daha yakın.” dedi. Kriptokoin.com olarak bildirdiğimiz üzere, 1.037’den fazla BTC tutan bir başka atıl cüzdan fonlarını yeni bir adrese aktardı. BTC, Nisan 2012’de tahmini 5.100 dolar değerinde elde edilmişken, 2023’te taşındığında toplam değeri 31 milyon dolar civarındaydı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1