Santiment Açıkladı: Bitcoin ve Altcoin Almak İçin Doğru Zaman Mı?

Kripto para dünyası, geleneksel finansal piyasalardan farklı bir şekilde hareket ederken, yatırımcıların kazanç sağlayabilmek için doğru zamanlamayı yakalamaları kritik bir önem taşır. Kripto varlıkları, volatileriyle ün kazanmıştır ve bu nedenle birçok yatırımcı için oldukça cazip fırsatlar sunabilirler. Bu noktada, Santiment gibi veri platformları ve uzmanların görüşleri yatırımcılara yol gösterici olabilir. Santiment’in Pazarlama Direktörü Brian Quinlivan de, Bitcoin ve altcoin biriktirme konusunda doğru zamanı yakalayabilmek için dikkate alınması gereken sinyaller hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Öncelikle, Quinlivan’a göre, sosyal medya platformlarının ve kripto topluluklarının duygusal tepkileri yakından izlemek oldukça faydalı olabilir. Quinlivan, kripto varlıkları için satın alma fırsatlarının tarihsel olarak, Reddit ve X/Twitter gibi büyük sosyal medya platformlarında yatırımcı duyarlılığının ne karamsar ne de iyimser olduğu zamanlarda ortaya çıktığını söyledi.

“Dört sosyal platformun tümü aynı hizaya gelip, dipten satın alma konusunda tarafsız sözlere geri döndüğünde, bu, gerçek fırsatın tarihsel olarak sabırlı trader’lar için kendini sunduğu zamandır… 

İster inanın ister inanmayın, insanların artık bunun bir dip alım noktası olduğundan emin olmaması iyi bir işaret. Bu, piyasa değerlerinin azalmasıyla birlikte kötümserliğin yeniden hakim olmaya başladığı anlamına geliyor.” 

Quinlivan’a göre, Bitcoin’in Haziran ayından bu yana ilk kez 26.000 dolara yaklaşmasının hemen ardından kripto topluluğundaki iyimserlik yüksekti. Ancak duygu hızla değişti.

“Bitcoin’in 26.100 dolara düştü ve ardından altcoin’ler düştü, sonra ne oldu?… 

Yeni başlayanlar için, ‘dipten satın al’ söylemlerinde büyük bir artış görmemiz sürpriz değil. Bu durum, trader’ların piyasanın hızlı bir şekilde toparlanacağına dair iyimserliğinin oldukça yüksek olduğunu gösteriyor. Ancak son birkaç günde bu hüsnükuruntun nasıl önemli ölçüde azaldığına bir bakın.”

Santiment’in pazarlama direktörü, Bitcoin ve altcoin’lerin şu anda yaşadığı tartışma düzeyine ilişkin olarak da şunları dile getirdi:

“Bitcoin ile ilgili tartışmaların yüzdesinin, piyasa çöküşünün sonunda yılın en yüksek seviyesine çıktığını da görebiliriz. Bununla birlikte, BTC’nin sosyal hakimiyeti yüksek kalmak yerine, trader’lar sıcak altcoin’ler ile ilgili olarak bir miktar “açgözlülük” sergiledikleri için hızla nispeten normal seviyelere geriledi.

Bu senaryo genellikle gelişen ve sağlıklı kripto pazarlarıyla ilişkili olduğundan, aslında Bitcoin’in sosyal hakimiyetinin oldukça yüksek kalmasını istiyoruz. Bir numaralı varlıkla ilgili yüksek tartışmalar korkuyla örtüşürken, daha spekülatif varlıklarla ilgili tartışmalar açgözlülükle örtüşüyor. Korku, piyasaların yükseldiği zamana tekabül eder.”

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-7