SAND ve Bu 5 Coinde Düşüş Bekleniyor: Coin Boşaltılacak!

Sandbox (SAND) fiyatı 14 Ağustos’un 133 milyon dolarlık kilit açımı öncesinde dikkat gerektiriyor. Token unlock olarak bilinen bu olay, genellikle haftalar öncesinden fiyatlandırılır. Gerçekleştiğinde ek satış baskını tetikler. SAND etrafındaki kritik habere, 5 altcoin için teknik açıdan olumsuz gelişmeler eşlik ediyor.

14 Ağustos’a kadar SAND fiyatına dikkat

14 Ağustos’ta, planlanmış bir token kilit açma etkinliği, 133 milyon dolar değerinde 332,55 milyon SAND’in dolaşıma çıktığını görecek. Tarihsel veriler, piyasa tepkilerinin SAND fiyat istikrarını riske atabileceğini gösteriyor.

TokenUnlocks.App verilerine göre SAND, 14 Ağustos’ta dolaşımdaki arzına 332,55 milyon token daha ekleyecek. Bununla birlikte, 2023 için toplam enflasyon 705 milyon SAND’e yükselecek.

Token unlock haberi olumsuz metriklerle birleşiyor

Devasa bir token unlock etkisini azaltan kritik faktörlerden biri Ağ Büyümesidir. Bu metrik ile Blockchain ağının yeni kullanıcıları çekme oranını değerlendirir. Santiment’e göre, Ağustos 2023’te dolaşımdaki arz %16 daha artmak üzereyken, SAND’in Ağ Büyüme oranı önemli ölçüde düştü.

Aşağıda görüldüğü gibi SAND, 15 Ocak’ta 1.899 yeni adres oluşturulduğunda Ağ Büyümesinde 2023 zirvesine ulaştı. Ancak bu, 23 Şubat 2022’deki 7.885 yeni kullanıcı cüzdan adresinden %76 daha düşük.

Yukarıdaki grafik, SAND’in yaklaşan 133 milyon dolarlık token kilidinin açılmasından kaynaklanan enflasyonist baskıyı emmek için önemli kullanıcı tabanı büyümesini çekmediğini gösteriyor.  Dolayısıyla, stratejik yatırımcılar short pozisyonlar alarak önümüzdeki haftalarda SAND fiyat istikrarını riske atacaklar.  

Uzun vadeli Sandbox (SAND) yatırımcıları baskı altında

IntoTheBlock’tan alınan on-chain veriler, SAND yatırımcılarının %66,6’sının zararda olduğunu gösteriyor. Mevcut elverişsiz fiyatlara rağmen, bir grup balina yatırımcısı, token açma sonrası fiyat düşüşünün önüne geçmek için SAND boşaltmaya başladı.

Bilhassa, 1 milyon ila 10 milyon SAND arasında kümülatif bakiyeye sahip balinalar, bir sonraki token unlock etkinliğine tam olarak bir ay kala, 13 Temmuz civarında satış yapmaya başladı. Aşağıda gösterildiği gibi, balinalar 13 Temmuz itibariyle toplam 284,3 milyon SAND token bakiyesine sahipti. Ancak şu anda cüzdanlarında yalnızca 252,2 milyon token kaldı. Bu da üç haftadan kısa bir süre içinde yaklaşık 30 milyon SAND sattıkları anlamına geliyor.

0,40 dolarlık mevcut SAND fiyatıyla, son zamanlarda balinalar tarafından satılan 30 milyon token 12 milyon dolar değerinde. Böylesine büyük bir fon çıkışı, balinaların önemli bir fiyat düşüşünü tetiklemek için token kilidinin açılması için konumlandığını gösteriyor.

Yukarıdaki grafik ayrıca, bu balina grubunun ticaret kalıplarının SAND fiyat hareketiyle yakından ilişkili olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, model tekrarlanırsa, satış baskısı önümüzdeki haftalarda SAND fiyatını aşağı çekmeye devam edecek.

SAND fiyatı için sırada ne var? Ayılar 0,30 dolar için baskı yapıyor

Balinalar satış baskısı oluşturmaya devam ederse, bireysel yatırımcıların düşüş eğilimine katılması an meselesi. Bu nedenle, token kilidinin açılması yaklaşırken SAND fiyatı 0,30 doların altını ziyaret edebilir.

Bununla birlikte, ortalama 0,37 dolar fiyatla 2,6 milyon SAND satın alan 1.250 adres bir destek duvarı inşa ediyor. Ancak, token kilidinin açılması tahmin edildiği gibi fiyat istikrarını tehdit ederse, ayılar SAND fiyatını 0,30 dolara çekmek için mücadele edecekler.

Yine de SAND, kilit açma etkinliğinden önce yeterli ağ talebini çekerse, fiyat 0,45 dolara yükselme ihtimalini canlı tutacak. Bununla birlikte, ortalama 0,42 dolar fiyattan 55,2 milyon SAND satın alan 1.400 yatırımcı, toparlanmayı durdurabilir. Bununla birlikte, boğalar bu satış duvarını tırmanabilirse, Sandbox fiyatı istikrar kazanacak ve 0,45 dolar bölgesini hedefleycek.

BTC, ETH, SOL, ADA ve XRP’de yakın takip gerektiriyor

Piyasalar, Temmuz ortasındaki son düşüşe tanık olduğundan beri, en büyük kriptolar dik bir düşüş eğilimi sergiliyor. Ayrıca, hacim eksikliği de Bitcoin fiyatının 29.000 dolar civarında sıkışıp kalmasına neden oldu. Bunu takiben ETH, SOL, ADA ve XRP fiyatlarının kısa vadede olumsuz performans göstermesi söz konusu. Analist Qadir AK, bu noktada yatırımcıların dikkat etmesi gereken birkaç teknik seviye belirliyor…

Bitcoin (BTC)

Bitcoin, bir süredir kritik direnç ve destek seviyeleri arasında tutarlı bir eğilim sürdürdü. Ancak, teknik indikatörler düşüş sinyalleri verirken bir sonraki fiyat hareketi belirsiz. RSI kısa vadede daha düşük desteğe doğru ilerliyor. Bu da fiyatın hafta sonu 28.834 dolardan 29.000 doların hemen altına düşebileceğini gösteriyor.

Ethereum (ETH)

ETH fiyatı, ayın başından beri istikrarlı bir düşüş eğilimini sürdürüyor. Bu esnada grafiğinde azalan bir üçgen ortaya çıktı. Fiyat şimdi üçgenin alt desteğine yaklaştı ve yükseliş eğilimi arıyor. Biriken satış baskısı daha önce bunu yapmasını engellemişti. Bununla birlikte, MACD, satış hacminde kolaylığa işaret eden bir yükseliş geçişine girmek üzere. Bu nedenle, fiyat bir toparlanma görebilir ancak önümüzdeki birkaç gün boyunca azalan üçgen içinde kalabilir.

Solana (SOL)

Solana fiyatı, Temmuz ayında ara yüksek seviyelerinden reddedildiği için alçalan bir paralel kanalda işlem görüyor. Sağlıklı bir toparlanmanın ardından fiyat, kanalın üst bantlarında işlem görmeyi başardı. Bu da boğaların artan gücünü gösteriyor. Ancak Stokastik RSI, alt desteğe doğru yolunda bir miktar sapma gösteriyor. Sonuç olarak SOL fiyatının hafta sonu boyunca yatay bir eğilim sürdürebileceğini gösteriyor.

SAND ve Bu 5 Coinde Düşüş Bekleniyor: Coin Boşaltılacak!

Cardano (ADA)

Cardano fiyatı, bir aydan uzun süredir takip ettiği yükselen trend çizgisinin altına düştü. Ayın aşağı yönlü başlangıcı, kazançlarını kaybetmeye devam edebileceği ve yaklaşık 0,28 dolar seviyesindeki geçici desteğe ulaşabileceği için token için son derece ölümcül. Ayrıca, stokastik RSI, hafta sonu boyunca fiyatı diplere seviyelere doğru sürükleyecek bir düşüş eğilimine girmek üzere.

SAND ve Bu 5 Coinde Düşüş Bekleniyor: Coin Boşaltılacak!

Ripple (XRP)

SEC karşısındaki galibiyet, fiyatı kısa bir süre içinde %100’ün üzerinde artırdı. Ancak ralli sonrası etki son derece düşüş eğilimi gösterdi. Bu da fiyatı sert bir şekilde düşürdü. Fiyat, yeni düşüş saldırısıyla birlikte 0,5 FIB seviyesinden düştü.

Boğalar bu seviyelerden herhangi birinde tutunmayı başarırsa, o zaman sağlıklı bir toparlanma beklenebilir veya XRP fiyatı tüm kazançlarını kaybedebilir ve 0,468 dolardaki ilk konumuna geri dönebilir.

SAND ve Bu 5 Coinde Düşüş Bekleniyor: Coin Boşaltılacak!

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, XRP fiyatını baskı altında tutan gelişmeler arasında balina satışları yer aldı. Özellikle, 100.000-1.000.000 XRP tutan balinalar rezervlerini önemli ölçüde azalttı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1