Rolls-Royce Droptail bu sefer ametist formunda!

Rolls-Royce, özel otomobil serisine devam ediyor. Geçtiğimiz gün dört tane üretilecek olan Droptail serisinin La Rose Noire versiyonunu tanıtan şirket, şimdi de bu aracın ikinci versiyonu ile karşımıza çıkıyor. Önceki modelde ‘gül’ temasını kullanan İngiliz lüks otomobil üreticisinin bu seferki modeli ise Ametist taşından ilham alıyor.

Rolls-Royce Droptail bu sefer mor renge büründü

Kişiye özel otomobiller yapmaya devam eden Rolls-Royce, 4 tane üreteceği Droptail modelinin Amethyst versiyonunu tanıttı. Araç sahibinin, oğlunun doğum taşının ametist olması nedeniyle otomobilin bu şekilde tasarlanmasını tercih ettiği belirtiliyor. Amethyst Droptail, ismine yakışır şekilde döner kadranlarda ve Spirit of Ecstasy heykelciğinin tabanında nadir ametist taşları barındırıyor.

Ametist taşına uygun bir şekilde mor rengi ile öne çıkan otomobil, ön bölümde fırçalanmış bir ızgaraya ev sahipliği yapıyor. Sadece otomobilin ön ızgarasına bu görünümü kazandırmak için 50 saatten fazla harcandığı ifade ediliyor.

Sadece dört tane üretilecek: Rolls-Royce Droptail tanıtıldı!

Sadece dört tane üretilecek: Rolls-Royce Droptail tanıtıldı!

Sadece 4 adet üretilecek olan Rolls-Royce Droptail, 593 beygir güç ve 840 Nm tork üretebilen 6,7 litrelik V12 motora ev sahipliği yapıyor.

Aracın arka bölümünde kullanılan ahşap kaplama ise bir diğer dikkat çeken detay oluyor. Bu kaplamanın bir Rolls-Royce modelinde yer alan en büyük ahşap yüzey olduğu ifade ediliyor. İngiliz üretici, sağlamlığından emin olmak için ahşap kaplamaları 150’den fazla teste soktuğunu açıkladı.

Ahşap parçayı -30 ile 80 derece arasında değişen sıcaklıklarda test eden üretici, bu malzemeyi üretmek için 8 bin saatten fazla zaman harcandığını ifade etti. Yaklaşık olarak 333 gün süren bu çalışma sonucunda ortaya çıkan kaplamanın patenti de Rolls-Royce tarafından alındı.

Aracın kaputunun altında ise 6.7 litrelik bir V-12 motor yatıyor. 593 beygir güce sahip olan bu motor, 840 Nm tork sunabiliyor. Rolls-Royce önümüzdeki dönemde iki farklı Droptail daha tanıtacak. Peki siz bu özel otomobiller hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

source site-30