Ripple Yatırımcıları Dikkat: Kritik Oylama Başladı!

Ripple’ın XRP Ledger’ı Ripple X, XRP Ledger (XRPL) için XLS-30 AMM değişikliğinin önerildiğini ve merkezi olmayan finansal uygulamalarda önemli bir adım atıldığını duyurdu. Değişiklik şu anda, doğrulayıcı topluluğunun XRPL Mainnet’e entegrasyonuna karar vereceği bir oylama sürecinden geçiyor. İşte detaylar…

Ripple için kritik oylama başladı

Türünün ilk örneği olarak tanımlanan XLS-30, yerel bir protokol olarak inşa edilmiştir. XRPL’ye yerel AMM işlevselliği getirerek otomatik likidite havuzlarında varlık alım satımına olanak sağlamayı amaçlamaktadır. Öne çıkan özelliklerinden biri, arbitrajcıları yanlış fiyatlandırma fırsatları için teklif vermeye teşvik etmek üzere tasarlanan Sürekli Müzayede Mekanizmasıdır. Bu mekanizma, likidite sağlayıcıları için kalıcı olmayan kayıpların etkilerini azaltmayı amaçlamakta.

Geçen yıl RippleX ekibi, protokole özgü bir otomatik piyasa yapıcıyı (AMM) XRP Ledger üzerindeki emir defteri tabanlı DEX ile entegre etmek için XLS-30d teknik spesifikasyonunu önerdi. Kasım 2022’de Devnet’e sunulmasından bu yana, topluluk test ve geliştirme konusunda önemli ilerlemelere tanık oldu. Devnet, yüzlerce AMM havuzunun oluşturulduğunu gördü ve işlevselliğini değerlendirmek için çok sayıda cüzdan bağlandı. Ayrıca RippleX, AMM desteğini üç istemci kütüphanesine dahil etti: xrpl.js, xrpl-py ve xrpl4j ve ayrıca xrpl.org gezginine entegre etti.

XLS-30 ne anlama geliyor?

XRP Ledger’ın merkezi olmayan yapısı, tek bir otoritenin ağ için kararları dikte edememesini sağlar. XLS-30d değişikliğinin onaylanması için, doğrulayıcı topluluğunun en az %80’inin lehte oy kullanması ve bu fikir birliğinin en az iki hafta boyunca devam etmesi gerekmektedir. Bu koşullar yerine getirilirse, değişiklik Mainnet’e entegre edilecektir. Geliştiriciler XLS-30d AMM entegrasyonunu iki temel kullanım durumu için kullanabilirler: yeni finansal uygulamalar oluşturmak ve finansal olmayan uygulamalara entegre etmek. Protokol, geliştiriciler için kolaylaştırılmış bir süreç sunarak ağır işlere olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor.

Ripple Fiyatını Uçuracak Gelişme! Dev Ortaklık Kapıda

Ayrıca, süreksiz kayıpları azaltmak için benzersiz bir açık artırma mekanizması sunarak, arbitrajcıları sıfıra yakın işlem ücretleriyle teklif vererek istikrarlı oynaklığı sürdürmeye teşvik eder. Pratik uygulamalarda, örneğin, bir kullanıcı belirli bir token için listelenmiş bir NFT satın almak istiyorsa ancak yalnızca farklı bir tokena sahipse, AMM optimize edilmiş bir işlem fiyatıyla değişimi kolaylaştırabilir. Bu sorunsuz entegrasyon, özellikle likit olmayan tokenlar için kullanıcı deneyimini önemli ölçüde geliştirebilir.

CTO da heyecanını dile getirdi

Bu sırada Ripple’ın CTO’su, XLS-30 AMM’nin artık ana ağda oylamaya sunulmuş olmasından duyduğu heyecanı dile getirdi. Ripple’ın Baş Teknoloji Sorumlusu David Schwartz kısa süre önce attığı bir tweet’te, en sevdiği XRP Ledger (XRPL) özelliklerinden birini açıkladı.  Bu açıklama, RippleX geliştirme ekibinin XRPLedger’da XLS-30 Otomatik Piyasa Yapıcı (AMM) için teklif değişikliğini açıklamasının ardından geldi. Ekip, değişikliğin oylama için hazır hale geldiğini de ekledi. Buna karşılık Schwartz, en sevdiği XRPL özelliğinin -XLS-30 AMM- ana ağda oylamaya sunulduğunu heyecanla belirtti. XRP topluluğu üyeleri sorarken, Ripple CTO’su XLS-30 AMM’yi XRPL için favorilerinden biri yapan şeyin ne olduğunu açıklamadı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1