Ripple (XRP) Yatırımcıları Dikkat! Bu 2 Gelişme Çok Önemli!

SEC davasından çıkan karar ile gündeme oturan altcoin birimi Ripple (XRP), kısa sürede büyük kârlar getirdi. 13 Temmuz akşamı %100’den fazla yükselerek 0,93$ seviyesini aşan XRP o tarihten bu yana değer kaybediyor. Yargıç Analisa Torres’in Ripple lehine verdiği kararın ardından yukardan satma fırsatını kaçıran yatırımcılar ise yeni fırsatların peşinde.

Ülkemizde de sayısı oldukça fazla olan Ripple yatırımcısı için iki farklı gelişme büyük önem taşıyor. Biri teknik, diğeri ise temel sebeplere dayanan muhtemel gelişmeler XRP fiyatında hareketlenmeye neden olabilir.

Ripple, SEC’in Temyiz Talebine Ne Yanıt Verecek?

ABD Bölge Yargıcı Analisa Torres’in SEC davasında aldığı karar, devlet kurumunu itiraza teşvik etti. Torres, XRP coin satışında Ripple’ın bir sözleşme düzenlemek zorunda olmadığına hükmetti. SEC ise yayınladığı bir metin ile temyiz başvurusu yapma niyetini açıkladı. Devlet kurumu, Ripple’dan ara temyiz için izin istiyor.

Devlet kurumunun bu tavrı, Ripple Labs’ın Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty ve diğer yöneticileri memnun etmedi. Alderoty, geçtiğimiz hafta basına şu demeci vererek durumu özet geçti:

“SEC, tam temyiz hakkına henüz sahip değil. Davada ara temyiz yapmak için bizden izin istiyorlar. Ripple, net kararının önümüzdeki hafta mahkemeye sunacak.”

Ripple’ın önde gelen isminin bu demecinin ardından yatırımcılar SEC başvurusuna verilecek cevabı merakla bekliyor.

XRP fiyatında etki yapabilecek ikinci sebep ise teknik durumdan geliyor. Kripto para birimi, önemli bir destek seviyesine yaklaştı.

XRP Fiyatı

Ripple’ın altcoin birimi, yaklaşık 1 aydır bir düşüş trendiyle karşı karşıya. Yükseliş esnasında elindeki tokenleri satan yatırımcılar memnun olsa da kalanlar yeni bir hareket bekliyor.

Günlük grafiğe göre XRP, geçmişte kritik destek görevi gören 0,565$’a oldukça yaklaştı. Altcoin birimi bu seviyenin altında günlük kapanışlar yaptığı takdirde satış devam edebilir.

Ripple an itibariyle 0,628$’den alıcı buluyor.

source site-2