Ripple-SEC Davasında Bundan Sonra Ne Olacak? XRP’yi Önümüzdeki Günler Neler Bekliyor?

Ripple (XRP) ile SEC arasındaki davada işler karmaşıklaşmaya başladı. Dün gece gelen bilgilerde SEC’in yargıç Torres’in “XRP borsalarda satıldığında menkul kıymet değildir” kararına itiraz edeceği öğrenilmişti.

Avukat James A. Murphy, davada bundan sonra yaşanabileceklere dair düşüncelerini paylaştı.

Murphy, Ripple için üç olası senaryonun taslağını çizdi:

  • Seçenek 1: Temyizin onaylanması talebine karşı çıkmak. Ripple, Yargıç Torres’in kararının doğru olduğunu ve duruşmadan sonra başka bir temyiz olasılığının yüksek olduğu göz önüne alındığında, geçici bir temyizin zaman ve kaynak israfı olacağını savunabilir.
  • Seçenek 2: SEC ile temyizin uygun olduğu konusunda hemfikir olunması. Bu seçenek pek olası görünmeyebilir, ancak Murphy bunun kendisini şaşırtmayacağını söyledi. Bu durumda temyizin kaçınılmaz olduğunu, dolayısıyla asıl sorunun temyizin şimdi mi yoksa daha sonra mı başlayacağı olduğunu açıkladı. Ripple, temyiz başvurusunu kabul ederek potansiyel olarak davanın sonuçlanmasını hızlandırabilir ve uzun bir duruşmadan kaçınabilir.
  • Seçenek 2A: Geçici temyizin uygun olduğunu kabul edebilir, ancak SEC’in kazandığı tek nokta olan kurumsal satışların da Ripple tarafından çapraz temyiz için onaylanması gerektiğini de ekler. Murphy, bu seçeneğin mantıklı olacağını çünkü Ripple’ın çapraz temyizi kazanması halinde, ceza aşamasına ve yardım ve yataklıkla ilgili bir duruşmaya gerek kalmayacağını söyledi.

Murphy, Ripple’ın 1. seçeneği tercih edeceğini ve temyiz başvurusuna karşı çıkacağını düşündüğünü söyledi. Bunun için üç neden gösterdi:

  • Ripple, Yargıç Torres’in kararına ilişkin “önemli görüş ayrılığı gerekçeleri” olduğunu kabul etmek istemiyor ki bu da temyiz başvurusu için yasal standardın bir parçası. Ripple’ın pozisyonu, Yargıç Torres’in kararının açıkça doğru olduğu ve onlarca yıllık emsal kararlarla tutarlı olduğu yönünde.
  • Yeni bir kripto para yasasının Kongre’den geçmesi ve XRP için yasal ortamı değiştirmesi için küçük bir şans var. Böyle bir yasa potansiyel olarak XRP’yi özelliklerine ve kullanım durumlarına göre bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmaktan muaf tutabilir.
  • Ayrıca 2025 yılında yeni bir yönetimin kripto düzenlemelerine farklı bir yaklaşımla göreve başlama olasılığı da var. Yeni yönetim davayı reddedebilir ya da Ripple ile uygun şartlarda anlaşabilir.

Murphy, Yargıç Torres’in SEC’in geçici temyiz talebini kabul edip etmeyeceğinin yakın zamanda belli olacağına inandığını söyledi. Nihai tahminini, yaklaşık bir ay sürmesi beklenen taleple ilgili brifing tamamlandıktan sonra vereceğini ifade etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4