Ripple Karşı Çıktı: SEC’nin İtiraz Talebine Resmi Yanıt!

Ripple cephesinden ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP kararına temyiz başvurusu için yaptığı izin talebine resmi cevap geldi. 

Ripple Labs, geçtiğimiz hafta SEC tarafından XRP kararına temyiz başvurusu için yapılan izin talebine karşı çıktı. Ripple temmuz ayında mahkemeden kısmi bir zafer alınca SEC’nin olası bir temyiz başvurusu daha o günlerde bile gündeme gelmişti. Regülatör kurumun geçtiğimiz hafta temyiz başvurusu için izin talebinde bulunmasının ardından harekete geçen Ripple avukatları, SEC’nin böyle bir başvuru için şartları sağlamadığını ve talebin gereksiz olduğunu belirterek itiraz etti.

Ripple avukatları 16 Ağustos’ta New York Güney Bölgesi Yargıcı Analisa Torres‘e gönderdikleri mektupta, SEC’nin Howey testi uygulamaları konusunda başarısız olduğunu belirterek mahkemenin bu noktada kurum tarafından iletilecek temyiz başvurusunu reddetmesi gerektiğini vurguladı.

Avukatlar, SEC’nin illa temyize gidecekse bunun mahkemeden tarafından verilecek nihai kararın ardından olması gerektiğini savundu. Ripple hukuk sorumlusu Stuart Alderoty ise sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, halihazırda temyiz gerektirecek bir durum olmadığını dile getirdi:

Burada, temyizden önce tüm taraflarla ilgili tüm sorunların çözülmesini gerektiren ve mevcut süreçten ayrılmayı haklı çıkaracak olağanüstü bir durum yoktur.

Stuart Alderoty, SEC’nin ara temyiz başvurusunda bulunmak için Yargıç Torres’ten izin istemesinin ardından Ripple cephesinden yorum yapan ilk isim olmuştu.


source site-9