Ripple Davası İçin Bu 2 Tarihe Dikkat!

Son olaylarda, XRP kripto para birimi, daha geniş bir piyasa düzeltmesinin ortasında önemli bir gerileme ile karşı karşıya kaldı. XRP’nin fiyatını çevreleyen olumsuz duygu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) devam eden XRP kararıyla ilgili bir ara temyiz duyurusu ile daha da şiddetlendi. İşte Ripple davası için önemli gelişmeler…

Ripple davası için bu tarihler önemli

XRP’nin arkasındaki şirket olan Ripple, 1 Eylül’e kadar yanıt vermekle yükümlü olduğu için kendisini çok önemli bir kavşakta bulurken, SEC’e Ripple tarafından gönderilen sonraki yanıtları ele alması için 8 Eylül’e kadar süre verildi. Bu zaman çizelgesi, XRP‘nin yasal duruşunu ve kripto para biriminin piyasa performansı üzerindeki potansiyel yansımalarını şekillendireceği için çok önemli.

SEC’in mahkeme dosyası, argümanın özüne ışık tuttu ve XRP‘nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılıp sınıflandırılmadığından ziyade dayanak varlıkların doğasının konunun merkezinde olduğunu gösterdi. Dosyalama, SEC’in XRP’nin bir menkul kıymet olarak sınıflandırılmasına ilişkin tespitlerin temyiz incelemesini takip etme niyeti olmadığını açıklığa kavuşturuyor. Bu açıklama, SEC’in içsel değerden yoksun bilgisayar kodu olarak nitelendirdiği XRP’nin altında yatan teknolojinin doğası hakkında ilgili soruları gündeme getiriyor.

XRP fiyatı gerileme yaşıyor

Bu duyurunun ardından, XRP için satış aktivitesinde bir artış yaşandı. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi bu, kripto para biriminin fiyatının art arda ikinci bir ticaret seansı için 0,50 dolar işaretinin altına düşmesiyle ilgili endişeleri artırdı. Pazar günü %3,60’lık mütevazı toparlanmalara ve Cumartesi günü önceki %2,71’lik artışa rağmen, XRP geçen hafta boyunca yüzde 16’nın üzerinde önemli bir düşüşle kuşatılmış durumda kaldı.

Bernstein Açıkladı: Bu Altcoinler Vazgeçilmez Olacak!

XRP’nin fiyat tablosunun daha yakından incelenmesi, kripto para biriminin hafta sonu kazançlarının bir kısmından vazgeçerek 0,5277 dolarlık bir değerlemeyle sonuçlanmasıyla somut bir etki ortaya koyuyor. Bu fiyat seviyesi, XRP’nin şu anda karşı karşıya olduğu süregelen belirsizliği ve piyasa oynaklığını yansıtan Pazar günkü değerinden %2,03’lük bir düşüşe işaret ediyor. Önümüzdeki haftalar, XRP’nin yasal savaşlarının gidişatını ve dolayısıyla kripto para piyasasındaki performansını yeniden şekillendirme potansiyeline sahip. Ripple ve SEC bu kritik yasal işlemlere girerken, daha geniş kripto para birimi topluluğu, XRP ve genel düzenleyici manzara üzerindeki etkileri ölçmek için yakından izleyecek.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-2