Rapor: Kripto Paralar Sayesinde 88 Bin Kişi Milyoner Oldu!

Kripto para birimlerine olan ilgi dünya genelinde hızla artmaya devam ediyor. Yatırım araştırmacısı Henley & Partners, sektöre dair yeni bir rapor paylaştı.

Şirketin açıkladığı Kripto Varlık Raporu’na göre yaklaşık 425 milyon kişi Bitcoin ve altcoin yatırımı yapıyor. Bu rakam doğru ise Dünya nüfusunun yaklaşık %5’i kripto para piyasasına adım attı.

Kripto para birimleri eskisi kadar ana akım gündemde yer kaplamasa da hala tercih edilen bir yatırım aracı. Araştırmacılar, özellikle yeni neslin Bitcoin ve altcoin birimlerine ilgi gösterdiğini tespit etti.

Henley & Partners’ın raporuna göre, bazı akıllı veya şanslı yatırımcılar kripto para piyasası ile hayatını değiştirdi. En az 1 milyon dolar değerinde kripto varlığına sahip 88.200 yatırımcı bulunuyor.

Kripto milyoneri olan kesim, toplam kişi sayısının %1’inden daha azını temsil ediyor. Henley Partners, söz konusu grubun altcoin birimlerinden daha çok Bitcoin yatırımı yaptığını belirtti. 100 milyon doların üzerinde kripto varlığı olan kişi sayısı ise sadece 182 ile sınırlı kaldı.

Kripto uzmanları, sektöre sıcak tavır benimseyen hükümet ve ülkeleri de paylaştı. Singapur, kripto dostu ülkeler sıralamasında zirveyi kaparken İsviçre ve Birleşik Arap Emirliği ikinci ve üçüncü sırada yer aldı.

source site-3