Nicholas Mertens’den Kripto Uyarısı: Bu Gelişmelere Hazırlanın!

Kripto analisti Nicholas Mertens, son zamanlarda yaptığı açıklamalarda Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) gibi önde gelen kripto para birimlerinin boğa piyasasına henüz girmemiş olabileceğini ve bu nedenle piyasaların daha da olumsuz bir seyir izleyebileceğini tahmin ediyor. Mertens’in görüşleri, kripto para piyasasındaki belirsizlikler ve dalgalanmalar hakkındaki genel endişeleri yansıtmakta.

BTC ve ETH önde gelen kripto paralar olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, 2023’de yaşanan büyük çaplı yükselişin ardından piyasalar, çeşitli düzeltmeler ve dalgalanmalar yaşadı. Mertens, bu dalgalanmaların hala tam olarak sona ermediğine dair görüş belirtiyor ve kripto piyasalarının daha fazla düşüş yaşayabileceği uyarısında bulunuyor.

“Boğalar beklendiği gibi ortaya çıkmadı ve şimdi kendimizi yaklaşmakta olan önemli zorluklara hazırlamalıyız. Bu acı sadece Bitcoin’i değil, Ethereum dahil tüm altcoin alanını da etkileyecek. Yükselen destek çizgisinin risk altında olmasıyla Ethereum’un önümüzdeki birkaç hafta içinde çökebileceğine işaret eden uyarılar var.

Boğalar, direnci desteklemediklerini ve fiyatları artırmadıklarını düşünerek alımla destek sağlayamazlarsa, durum daha da kötüleşebilir. Dağıtım ve arzın piyasaya ulaştığı nokta 2000 dolardı ve eğer boğalar şimdi ortaya çıkmazlarsa, yıl boyu devam eden yükseliş paterni onayını kaybedebilir.”

Merten, şu anda alıcılardan çok daha fazla Ethereum satıcısının bulunduğunu ve hiçbir yükseliş faktörünün bu sorunu çözemeyeceğini iddia ediyor. Analiste göre ETH, desteği kırmanın ve 1.000 dolar seviyesinin altına düşmenin eşiğinde olabilir.

“Bu, mevcut fiyat aralığının kırılmasına ve önceki desteğe geri dönülmesine, hatta Ethereum için yüzlerce dolarlık kapitülasyon bölgesine doğru daha da aşağıya inilmesine yol açabilir. Staking ve deflasyonist mekanizmalar gibi faktörlere rağmen asıl soru piyasa alıcıları ile piyasa satıcıları arasında dönüyor.

Likiditedeki bu tutarsızlık, ister yukarı ister aşağı olsun, fiyat eğilimlerini yönlendirir. (…) Ethereum ve daha geniş kripto alanı, temeller açısından dikkate değer eksikliklerle karşı karşıya.” 

BTC, bu yazının yazıldığı sırada geçen hafta %11.7 düşüşle 25.849 dolar değerindeydi. ETH aynı dönemde %11.50 düşüş yaşadı ve şu anda 1.626 dolardan işlem görüyor.

Güncel fiyat hareketini buradan takip edebilirsiniz.

source site-7