MicroStrategy Bilançosunu Açıklayacak! Bitcoin Aldı Mı? Ne Kadar BTC’si Var?

Bitcoin alımlarıyla ve Bitcoin’e olan desteğiyle gündemden düşmeyen MicroStrategy yarın 2023 ikinci çeyrek kazanç raporunu açıklayacak.

Şirketin birinci çeyreğe nazaran %2,15 artışla 124,7 milyon dolar gelir bildirmesi bekleniyor.

Büyük şirketlerin bulut yazılım ve teknolojik ihtiyaçlarını karşılayan şirketin ikinci çeyrek kazançları piyasaların kapanmasının (23.00) ardından açıklaması bekleniyor.

MicroStrategy‘nin Bitcoin stratejisi bazıları tarafından eleştirilse de, şirket enflasyona karşı ayakta kalabilmek için BTC‘nin tek kurtuluş yolu olduğuna inanıyor.

Yarın açıklanacak bilançoda Bitcoin varlıklarında bir değişiklik olması beklenmiyor. Zira şirketin eski CEO’su Michael Saylor kısa ve orta vadede Bitcoin satma planları olmadığını bir çok defa bildirdi.

Son Bitcoin alımını Haziran ayında gerçekleştiren MicroStrategy 29668$ ortalama maliyetle 4,5 milyar dolar değerinde 152.333 BTC‘ye sahip.

Şirket elindeki Bitcoin miktarı itibariyle en büyük kurumsal Bitcoin yatırımcısı unvanına sahip. Şirket Bitcoin’e maruz kalmak isteyen ancak düzenleyici eksiklik nedeniyle doğrudan BTC alamayan kişilere ve şirketlere de iyi bir alternatif oluşturuyor.

Elinde Bitcoin tutan diğer şirketlerin listesi şu şekilde:

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4