Metriklerin Zıtlığı! Dogecoin Neden Düşüyor?

Geçtiğimiz ay aktif cüzdan sayısında gözle görülür bir artış olmasına rağmen, Dogecoin (DOGE) önemli bir fiyat artışı kaydedemedi. Bu zıtlık, DOGE’nin piyasa davranışını etkileyen faktörler hakkında soru işaretleri yaratıyor.

Dogecoin için artan ağ etkinliği, tepkisiz fiyat

Dogecoin kısa süre önce ağ aktivitesinde bir artış yaşadı. Buna göre DOGE işlemlerine katılan günlük aktif adres sayısı geçen ay 45.000’i aştı. Tipik olarak, ağ aktivitesindeki bu tür bir artış, varlığa olan ilginin arttığına işaret eder. Ayrıca genellikle bir fiyat rallisinden önce gelir. Ancak, DOGE’nin değeri nispeten değişmeden kaldı.

Artan ağ aktivitesine rağmen DOGE’nin fiyat artışının olmamasının olası bir açıklaması var. O da, Bitcoin (BTC) ile olan güçlü korelasyonu. Geçtiğimiz ay Bitcoin’in fiyatı %12’lik bir düşüş yaşadı. Ayrıca Dogecoin DOGE de neredeyse %10’luk bir düşüşle bunu takip etti. Bu yazıyı yazarken Dogecoin yaklaşık 0,06406 dolardan işlem görüyordu.

Bitcoin’e bağımlılık

Dahası, Dogecoin DOGE’nin son fiyat düşüşü, kripto para birimini içeren işlemlerin sayısındaki azalmaya da bağlanabilir. IntoTheBlock’a göre, günlük DOGE işlemleri 30 Temmuz’dan bu yana istikrarlı bir şekilde azaldı. 19 Ağustos itibariyle yalnızca 79.150 DOGE işlemi kaydedildi. Bu da Temmuz sonunda bildirilen 739.830 işlemden %89’luk bir düşüşü temsil ediyor.

Geçtiğimiz ay boyunca DOGE işlemlerindeki düşüş özellikle balina işlemleri arasında belirgin durumda. Değeri 100.000 ila 1 milyon dolar arasında olan DOGE işlemleri %21 oranında azaldı. Diğer taraftan değeri 1 milyon ila 10 milyon dolar arasında olanlar da ise %46 oranında azalış var. 10 milyon doları aşan işlemlerde ise %100’lük bir azalma söz konusu.

Geleceğe yönelik endişeler

Vadeli işlemler piyasasında Dogecoin DOGE’un daha yakından incelenmesi, fiyatının daha fazla zorlukla karşılaşabileceğini gösteriyor. Santiment verileri, 14 Ağustos’tan bu yana altcoinin Açık Pozisyonunda önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Diğer taraftan sadece beş gün içinde yaklaşık %50 düştüğünü ortaya koyuyor. Ayrıca, dYdX ve Binance gibi büyük borsalardaki fonlama oranları da aynı dönemde önemli ölçüde negatif kaldı. Bu durum, yatırımcıların aktif olarak DOGE’un fiyat artışına karşı bahis oynadığına işaret ediyor. Ayrıca duyarlılığın devam etmesi halinde kripto para üzerinde potansiyel olarak aşağı yönlü baskı uygulayacağını gösteriyor.

Dogecoin

Kriptokoin.com olarak baktığımızda artan ağ aktivitesi genellikle kripto para fiyatları için iyiye işaret olsa da Dogecoin DOGE’nin durgun değeri endişeleri artırıyor. Bitcoin’in performansına olan bağımlılığı ve özellikle büyük yatırımcılar arasında işlemlerdeki önemli düşüş, DOGE’nin son zamanlarda yaşadığı zorluklara katkı sağlıyor. Buna ek olarak, vadeli işlemler piyasasından gelen göstergeler DOGE’nin fiyatında potansiyel bir düşüşe işaret ediyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da,Facebook’ta ve Instagram’da takip edin. Telegram ve Youtube kanalımıza katılın.


source site-1