Merkeziyetsiz Borsa, V2 Havuzlarını Etkileyen Bir Güvenlik Açığı Olduğunu Kabul Etti!

Merkeziyetsiz kripto para borsası Balancer, yaklaşık bir hafta önce belirli V2 havuzlarını etkileyen kritik bir güvenlik açığı ortaya çıktıktan kısa bir süre sonra, hafta sonu boyunca bir güvenlik açığı yaşadığını kabul etti.

Balancer, Önceki Güvenlik Açığı Uyarısının Ardından Güvenlik Sorunu Yaşadığını Doğruladı

Bu olay, merkezi olmayan platformların güvenliği ve kullanıcı fonlarının korunmasıyla ilgili devam eden zorluklarla ilgili endişeleri artırdı.

Balancer, açıklanan güvenlik açığından kaynaklanan bazı potansiyel riskleri azaltmak için adımlar atarken ve kullanıcıları fonlarını çekmeye çağırırken, borsa, istismar gerçekleşmeden önce etkilenen havuzları durduramadığını belirtti.

Balancer ekibi Pazar günü yaptığı açıklamada, “Balancer, güvenlik açığıyla ilgili bir durumun farkındadır. Azaltma prosedürleri riskleri büyük ölçüde azaltmıştır, ancak etkilenen havuzları duraklatamıyoruz,”dedi.

İlk uyarının yapıldığı 22 Ağustos tarihinde, Balancer’ın toplam fonlarının yaklaşık %4’ü risk altında kabul ediliyordu. Sorunu çözmeye yönelik çabalara rağmen, yetkisiz fon hareketlerinin gerçekleştiği görülüyor.

Söz konusu güvenlik açığının mali sonuçları şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak, analist firması Cyvers’ın kurucusu ve CTO’su Meir Dolev, Balancer havuzlarından yaklaşık 900.000 dolar değerinde fon aktarıldığını ve bunun güvenlik açığıyla bağlantılı olabileceğini bildirdi.

DAI stablecoini içeren 979.000 dolar değerindeki işlemlerin, açıktan sorumlu hackera ait olduğuna inanılan bir adrese gittiği tespit edildi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4