Mehmet Şimşek OVP İçin Konuştu: Hedef Tek Haneli Enflasyon

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) hakkında yaptığı açıklamada programın ana hedefinin enflasyonu tek haneye düşürmek olduğunu ve bunun için gerekli tüm adımları atacaklarını söyledi. Şimşek, dar kesimlerin alım gücünün kalıcı şekilde artırılmasının tek yolunun enflasyonu düşürmek olduğunun altını çizdi.

Bakan Şimşek, OVP’nin asıl felsefesinin Türkiye’nin olumlu bir döngüye gireceği yönünde olduğunu belirterek şu sözleri söyledi:

“Biz bir geçiş dönemi öngördük. Şu anda söz konusu dönemindeyiz. Şu ana kadar öngörülerimizde bir sapma görmüyoruz. 2002’den gelen bir deneyim var. Türkiye hem hızlı büyürken hem de enflasyon düşmüştü.”

Şimşek, bahsetttiği dönemin şartlarına da değindi. Hazine ve Maliye Bakanı, “Yatırımlar ve verimlilik üzerinden Türkiye hem hızlı büyüdü, hem enflasyon düştü hem bütçe disiplini sağlanabildi. Her dönemin koşulları farklı olabilir. Ama biz Türkiye’nin 2024’ün ikinci yarısından itibaren bu olumlu döngüyü çok güçlü bir şekilde yakalayabileceğine inanıyoruz. Küresel koşulların da buna elverişli olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Mehmet Şimşek, dış kaynak ayağının oldukça güçlü olacağına inandığını belirterek, “O konuda arka planda ülkelerle yaptığımız ikili çalışmalar var. Bu görüşmelerden yakında sonuç alacağız. Daha sonra da piyasa mekanizması üzerinden bir sonraki evrede de doğrudan yatırımlar olacak. Bunlar hep aşama aşama gidecek. Dolayısıyla yatırımcılarla diyaloğumuz güçlü olacak” dedi.

source site-2