MATIC, XRP, SHIB, LTC, BTC Sat mı Al mı Zamanı?

Kripto para piyasası belirsizlik içinde yön bulmakta zorlanıyor. Dahası, düzenleyici baskılar ve ters rüzgarlar piyasada ciddi depresyona neden oluyor. Bu ortamda kripto uzmanı Dominic Basulto, MATIC, LTC, SHIB, BTC ve XRP almanın mı satmanın mı mantıklı olduğunu değerlendiriyor.

MATIC satmanın zamanı geldi mi?

Bir yandan Polygon (MATIC), Ethereum için en iyi Katman-2 ölçeklendirme çözümlerinden biri olmaya devam ediyor. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, bu Katman-2 çözümlerini ve bunların Ethereum’un gelecekteki büyümesi için ne anlama geldiğini destekliyor. Polygon (MATIC) da yeni Blockchain projeleri, özellikle de yeni NFT projeleri başlatmak isteyen markalar için en iyi seçenek olmaya devam ediyor. Öte yandan, Polygon (MATIC) kendi başarısının kurbanı olmuş gibi. Diğer rakipler çok cazip olan Layer-2 pazarına hücum ederek Polygon’un pazar payını kaptı. Dolayısıyla yukarı yönlü potansiyelini erozyona uğrattı.

Bununla birlikte, temkinli bir yatırımcıysanız Polygon’u (MATIC) satmak mantıklı. Bir zamanlar yeşil yanıp sönen sinyaller artık sarı ve kırmızı yanıp sönüyor. Aynı fiyat aralığında işlem gören ve Polygon’un doğrudan rakibi olanlar da dahil olmak üzere benzer uzun vadeli büyüme beklentilerine sahip birçok başka kripto var.

Hala düşüşteyken Litecoin (LTC) almak mantıklı mı?

Evet, yarılanma sonrası bir ralli için hala bir şans var. Ancak, fırsat kaçıyor gibi. Bu çok hayal kırıklığı yaratıyor. Çünkü, 2 Ağustos halving tarihini her büyük kripto yatırımcısı takvimlerinde daire içine almıştı. Bu, birdenbire ortaya çıkan sürpriz bir katalizör değildi. Yatırımcılar bunu dört yıldır biliyordu!

MATIC

Benim bakış açıma göre, Litecoin’in yaşadığı yaz ortası rallisi yarılanma nedeniyle değil, EDX Markets’in piyasaya sürülmesinin bir sonucu olarak kurumsal paranın Litecoin’e ani akışından kaynaklanıyordu. Dolayısıyla, eğer hala Litecoin satın almayı düşünüyorsanız, kurumsal yatırımcıların davranışları şu anda odaklanmanız gereken tek faktör. Kurumsal yatırımcıların Litecoin’e geçtiğine dair herhangi bir işaret aramanız gerekiyor. Çünkü bu, onu uzun vadede kurtarabilecek tek faktör. Ancak günün sonunda, düşüşteyken Litecoin satın almanız gerektiğini düşünmüyorum. Bunun yerine Bitcoin almanız ve Litecoin hakkında hiç endişelenmemeniz çok daha iyi.

Shiba Inu (SHIB) şimdi alınır mı?

Elbette Shiba Inu, öncelikle yaratmaya çalıştığı yeni fayda miktarına dayanarak, üstün meme coin olarak Dogecoin’den uzaklaşmaya devam ediyor. Ancak, iyi bir yatırım olması için önünde uzun bir yol var. Hâlâ çok fazla abartı ve spekülasyon var. Ayrıca, altta yatan temeller hakkında hâlâ çok fazla endişe var.

MATIC

SHIB’in 1 dolar seviyesine fırlaması mümkün mü? En hafif tabirle bu pek olası değil. Shiba Inu hala 589 trilyon token’lık devasa bir coin arzına sahip. Bu nedenle 1 dolar işaretine ulaşmak 589 trilyon dolarlık bir toplam piyasa değeri anlamına geliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, bu rakam bugünlerde Apple’ın piyasa değerinin yaklaşık 200 katı. Büyük olasılıkla Shiba Inu, Shibarium’un piyasaya sürülmesinden sonra kısa vadeli bir sıçrama görecek. Ancak, uzun vadeli bir yatırım olarak bu meme-coin konusunda hala düşüş eğilimindeyim.

Şu anda satın alacağım tek kripto para: Bitcoin

Bitcoin için çok daha fazla dikkat çekecek bir katalizör var. Bu da yaklaşan Bitcoin halving olayı. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Bitcoin halving’i büyük ihtimalle 2024 Nisan’da gerçekleşecek. Halving, kripto dünyasında en çok beklenen olaylardan biri. Bu sadece teknik bir sorun gibi görünebilir. Ancak 2012, 2016 ve 2020’de gerçekleşen önceki üç Bitcoin yarılanması güçlü fiyat artışlarıyla sonuçlandı. Elbette buradaki en büyük uyarı, geçmiş performansın gelecekteki performansın garantisi olmaması. Bu sefer ne olacağını gerçekten bilmiyoruz. Ancak bazı yatırımcılar Bitcoin’in önümüzdeki yıl 100.000 dolar sınırını aşacağını tahmin ediyor.

Bitcoin için genel risk-ödül profili değişiyor. Hala çok fazla yukarı yönlü potansiyel var. Ancak tarihsel olarak Bitcoin ile ilişkilendirilen riskin bir kısmı ortadan kalkıyor olabilir. Bitcoin’e daha fazla kurumsal para aktıkça, bu eğilimin devam etmesini bekliyorum. Basitçe ifade etmek gerekirse, Bitcoin’in peşinde daha az kısa vadeli, spekülatif para olacak. Ayrıca, Bitcoin’e yatırım yapan daha uzun vadeli, al ve tut parası olacak. Sonuç olarak, uzun vadede Bitcoin’de yükselişe geçiyorum. Şu anda satın alabileceğim tek kripto para birimi.

Hangisi daha alım: XRP mi MATIC mi?

XRP daha iyi bir satın alma gibi görünebilir. Her iki kripto da kendi payına düşen sorunlara ve sorunlara sahip. Bu da neden her ikisinin de şu anda 1 doların altındaki kripto pazarlık kutusunda olduğunu açıklar. Ancak XRP, geleceği konusunda daha fazla netliğe sahip. Ayrıca, iki yıldan fazla süren FUD boyunca XRP’nin yanında duran son derece adanmış bir kullanıcı tabanına sahip. Bu tür bir sadakate fiyat etiketi koyamazsınız.

Ancak MATIC, Ethereum ile olan ilişkisi sayesinde aslında daha iyi bir uzun vadeli satın alma olabilir. Polygon’un iş modeli tam anlamıyla Ethereum’un iş modeline bağlı. Dolayısıyla, Ethereum’un uzun vadede yükselişe geçeceğine inanıyorsanız, Polygon da bu yükselişe eşlik edecektir. Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, geçmişte Polygon’a verdiği desteği açıkça dile getirdi.

Dolayısıyla XRP ve Polygon arasında seçim yapmak zorunda kalsaydım Polygon’u seçerdim. Evet, bu yılki performansı çirkindi. Evet, potansiyel SEC düzenleme riskiyle karşı karşıya. Ve evet, diğer Layer-2 rakiplerinin yeni rekabetiyle karşı karşıya. Dolayısıyla bu karar büyük ölçüde Ethereum faktörüne dayanıyor. Vitalik Buterin Polygon’un hayranı olmaya devam ettiği sürece, bu kripto paranın gelecekteki beklentilerini beğenmemek zor.

Makaledeki görüşler uzmana ait olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapmanızı öneririz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Yazının devamı için MATIC, XRP, SHIB, LTC, BTC Sat mı Al mı Zamanı?


source site-1