MakerDAO Kurucusundan CURVE Hack Açıklaması: Bu Olay Piyasa İçin Dönüm Noktası Olabilir!

MakerDAO kurucu ortağı Rune Christensen, merkezi olmayan finans (DeFi) protokolü Curve Finance’in yakın zamanda hackerlar tarafından saldırıya uğramasının sektör için bir dönüm noktası olabileceğine inanıyor.

MakerDAO Kurucusundan Curve’nin Hacklenmesiyle İlgili Açıklama Geldi

Hafta sonu meydana gelen hack olayı, saldırganların Vyper kodlama dilinin sürümleriyle akıllı sözleşmelerdeki bir yeniden giriş açığını kullanarak birkaç stablecoin havuzundan 24 milyon dolar çekmesiyle DeFi alanında endişelere yol açtı.

MakerDAO kurucu ortağı Christensen, güvenlik açığının ciddiyetine rağmen DeFi’nin geleceği konusunda iyimserliğini koruyor. Bu olayı, bir önceki piyasa döngüsünde, ardından gelen boğa piyasasından önce meydana gelen “Kara Perşembe”ye benzetiyor.

Bunun, DeFi ekosisteminin daha da dirençli bir şekilde geri döneceği daha güçlü bir dirilişten önceki son çöküş olabileceğini öne sürüyor.

Blockchain ve DeFi alanındaki diğer liderler de olayla ilgili düşüncelerini paylaştı.

Nostra’nın kurucusu David Garai, gelecekte benzer olayları önlemek için her bir teminat türü için zincir üzerindeki likiditeyi proaktif olarak izlemek üzere borç verme protokollerine duyulan ihtiyaç hakkında yorum yaptı.

Aave’nin kurucusu ve CEO’su Stani Kulechov, Curve ekibinin kendini toparlama ve aksiliklerin üstesinden gelme becerisine olan güvenini dile getirdi.

Kripto araştırma şirketi CTF Capital’de Küresel Makro Araştırma Başkanı olan Hernán Yellati, saldırının iki yönlü potansiyel etkisini vurguladı.

Bir yandan, DeFi için bir dönüm noktası olabilir ve gelecekte önemli bir yukarı yönlü potansiyele yol açabilir. Öte yandan, diğer DeFi protokolleri arasında potansiyel bulaşıcılıkla ilgili endişeleri de artırabilir.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5