MakerDAO Kurucusundan Beklenmeyen Açıklama: Solana’ya (SOL) Hayranlığını Dile Getirdi

Ethereum üzerindeki en eski ve en nüfuzlu merkeziyetsiz otonom organizasyonlardan (DAO) ve protokollerden biri olan MakerDAO’nun kurucusu, kısa bir süre önce, Solana’ya olan hayranlığını dile getirdi.

MakerDAO’nun kurucusu bir blog yazısında, Solana’nın mevcut Maker protokolünün yerini alacak ve teknik borçlarını düzeltecek yeni bir blok zinciri önerisi olan NewChain’in temelini oluşturacak en umut verici kod tabanı olduğuna inanmasının nedenini açıkladı.

MakerDAO Kurucusu, NewChain İçin Solana’nın En Umut Vaat Eden Proje Olduğunu Söyledi

MakerDAO kurucusuna göre, Solana’nın diğer blok zinciri platformları arasında öne çıkmasının üç önemli nedeni var:

İlk neden olarak, tekil ve yüksek verimli bir blok zinciri işletmek amacıyla yüksek düzeyde optimize edilmiş olan Solana kod tabanının teknik kalitesi gösterdi. MakerDAO kurucusu, blok zincirlerinin darboğazları ve zorlukları çoktan anlaşıldıktan çok sonra tasarlanmış olmasından yararlanan Solana’nın mühendisliğini övdü. Ayrıca Solana’nın iki istemci uygulamasına sahip olduğunu ve bunun esneklik için çok önemli olduğunu belirtti.

İkinci neden olarak, Solana ekosisteminin FTX çöküşünden geçerek dayanıklılığını kanıtlamış olmasını gösterdi. MakerDAO kurucusuna göre tüm sorunlara ve zorluklara rağmen, proje hala gelişen bir geliştirici topluluğuna sahip.

MakerDAO kurucusu, bunun Solana’nın önemli bir lindy etkisine sahip olduğu ve uzun vadede kalıcı olacağı anlamına geldiğini söyledi. Ayrıca bunun, geliştirme ve bakım maliyetlerinin çok daha düşük olacağı ve Maker’ın erişebileceği ve katkıda bulunabileceği yüksek kaliteli bir yetenek havuzunun her zaman mevcut olacağı anlamına geldiğini belirtti.

Üçüncü neden olarak, Solana kod tabanının forklanmış ve başka bir blok zincirinin üzerinde çalışan özel blok zincirleri olan appchain’ler olarak hareket edecek şekilde uyarlanmış örneklerinin halihazırda mevcut olmasını gösterdi.

En dikkate değer örnek, backend olarak hareket etmek üzere Solana’nın kendi uyarlanmış versiyonunu çalıştıran Pyth ağını örnek verdi. MakerDAO kurucusu, bunun Solana’nın NewChain’in ihtiyaçlarını karşılayacak kadar esnek ve uyarlanabilir olduğunu gösterdiğini ifade etti.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4