Litecoin Halving İçin Sayılı Günler! Neler Olacak?

LTC fiyatı, yaklaşan Litecoin Halving etkinliğini çevreleyen olumsuz duygulara rağmen bu hafta 90 dolar destek bölgesini korudu. Tarihsel fiyat verileri, LTC fiyatının bir Halving olayından sonra genellikle düştüğünü gösteriyor. Bununla birlikte, on-chain veriler, önümüzdeki Halving tarihinden önce işlerin farklı şekilde gerçekleşeceğine işaret ediyor. Peki, LTC’nin tarihsel halving çöküşünü savuşturması mümkün mü?

Tarihsel Litecoin Halving etkinliklerinde LTC fiyat performansı

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Litecoin Halving etkinliğine sayılı günler kaldı. Geri sayım başlarken, tarihsel veriler, Litecoin Yarılanma tarihi yaklaştıkça LTC’nin muhtemelen geri çekileceğini gösteriyor. Merakla beklenen Litecoin Yarılanması 2 Ağustos 2023’te gerçekleşecek. On-chain tarihsel veriler, 2015 ve 2019’daki önceki yarılanmalardan önceki haftalarda Litecoin’in dikkat çekici olmayan “fiyat çöküşü” eğilimini ortaya koyuyor.

Litecoin’in 2015’teki ilk yarılanma etkinliğinden önce, LTC fiyatı 10 Temmuz’da 7,54 dolar ile zirve yaptı. Ardından 5 Ağustos halving tarihinde %42 düşüşle 4,40 dolara geriledi. Benzer bir model 2019 döngüsü sırasında da gerçekleşti. LTC fiyatı 23 Haziran 2015’te 142 dolar ile zirve yaptı. Ancak, daha sonra 5 Ağustos yarılanma tarihinde %53 düşüşle 93 dolara geriledi. Halving sonrası düşüş eğilimi, Litecoin Ocak 2020’de başka bir ralliye girmeden önce birkaç ay devam etti. Bakalım, tarih bu yıl da tekerrür edecek mi?

Litecoin madencileri Halving öncesinde rezervlerini stokluyor

Merakla beklenen yaklaşan Litecoin Halving etkinliğiyle, Madencilerin blok ödülleri 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye yarı yarıya düşecek. Buna hazırlık aşamasında Madenciler rezervlerini biriktiriyor. IntoTheBlock’ın on-chain verileri, LTC madencilerinin 1 Temmuz ile 28 Temmuz arasında 400.000 eklediğini gösteriyor. Bu, toplam rezervlerini 2,30 milyon LTC’ye çıkarıyor. Ayrıca, 90 dolarlık mevcut fiyatla yaklaşık 207 milyon dolara tekabül ediyor.

Litecoin Halving Çöküşü mü geliyor? Madenci Rezervleri. Kaynak: IntoTheBlock

Madenci Rezervleri verileri, tanınmış madencilerin ve madencilik havuzlarının cüzdan bakiyelerini izler. Bu veri yükseldiğinde, madencilerin blok ödüllerini satmak yerine daha fazla HODL yaptıkları anlamına gelir.

Blok ödüllerinin bir haftadan kısa bir süre içinde yarı yarıya azaltılarak 6,25 LTC’ye düşürülmesi nedeniyle, madencilerin mevcut 12,5 LTC kazançlarının mümkün olduğunca fazlasını biriktirme yarışı içinde oldukları görülüyor. Dolayısıyla, borsalara giderek daha az blok ödülü akıyor. Uzmanlara göre, piyasa arzında ortaya çıkan düşüş LTC’nin bu kez bir Halving çöküşünden kaçınmasına yardımcı olabilir.

Ağ Kullanıcı Etkinliği yeniden yükselişte

Ayrıca, Litecoin bu hafta kullanıcı aktivitesinde önemli bir artışa tanık oldu. Aşağıdaki Santiment grafiği, Litecoin Günlük Aktif Adreslerinin 20 Temmuz ve 26 Temmuz tarihleri arasında 221.000’den yaklaşık 303.000 aktif kullanıcıya %37 oranında nasıl arttığını ortaya koyuyor.

Litecoin Halving
Litecoin Halving Çöküşü mü geliyor? Günlük Aktif Adresler. Kaynak: Santiment

Günlük Aktif Adres, işlem gerçekleştiren bireysel cüzdan adreslerinin sayısını toplar. Böylece, ağ kullanımındaki gerçek zamanlı değişiklikleri izler. Bu hafta olduğu gibi DAA’daki tutarlı artışlar, işlem faaliyetlerinde yaklaşan büyümeye işaret ediyor. Sonuç olarak uzmanlara göre, LTC Madencileri rezervlerini stoklamaya devam eder ve kullanıcılar daha yüksek hacimli işlemler gerçekleştirmeye başlarsa, Litecoin fiyatı çok yıllık Halving çöküşünden kaçınmak için yeterli ivmeyi kazanabilir.

LTC fiyat tahmini: 95 uygun bir hedef mi?

Kripto analisti Ibrahim Ajibade, LTC’nin teknik resmini değerlendiriyor. Yukarıda tanımlanan on-chain yükseliş göstergeleri göz önüne alındığında, Litecoin’in Halving çöküşünden kaçınmak için adil bir şansı var. Bununla birlikte, bundan emin olmak için, LTC boğalarının önce 90 dolar direncinin üzerine çıkması gerekiyor. Ayrıca, bunu desteğe dönüştürmeye çalışması lazım.

Ancak aşağıda gördüğünüz gibi, ortalama 90 dolar fiyattan 15,03 milyon LTC satın alan 1,42 milyon cüzdanın potansiyel bir yükselişi durdurması olası. Bununla birlikte, Madencilerden gelen yükseliş baskısı yoğunlaşırsa, LTC’nin bu direnci kırması ve sonunda 95 dolara ulaşması mümkün.

Litecoin Halving
Litecoin Fiyat Tahmini. GIOM verileri. Kaynak: IntoTheBlock

LTC için potansiyel bir düşüş baskısı var. Buna ilaveten, Litecoin’in 85 doların altına düşmesinin yaklaşan Litecoin Halving ile tetiklenmesi muhtemel. Bununla birlikte, ortalama 86,17 dolar fiyatla 9,75 milyon LTC tutan 1,55 milyon adresle, LTC fiyatı bu kilit fiyat aralığını kırabilir. Ayrıca, bunun üzerinde kalmayı başarırsa LTC’nin yükseliş ivmesi bulması mümkün. Bununla birlikte, bu destek seviyesi tutmazsa LTC fiyatının 80 dolara kadar düşmesi mümkün.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1