Kurumların PETKM Hisse Hedef Fiyatları Çakıldı!

Türkiye’nin önde gelen petrokimya şirketlerinden biri olan Petkim, son finansal sonuçlarını açıkladı. Şirket, son çeyrekte bir önceki çeyreğe göre artan kapasite kullanımına rağmen, etilen-nafta makasının zayıf seyri nedeniyle beklentilerin altında bir performans sergiledi.

Net satışlar, yıllık bazda yüzde 26 oranında düşüş göstererek 10.6 milyar TL seviyesine geriledi. Bununla birlikte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 15 artış gösterdi. Şirketin açıkladığı 19 milyon TL’lik VAFÖK (Vergi Amortisman Faiz Öncesi Kar), piyasa beklentilerinin oldukça altında kalarak, özellikle brüt karlılığın beklentilerin altında gerçekleşmesi nedeniyle yüzde 87 oranında düşüş gösterdi.

Net Kar da yıllık bazda yüzde 95 oranında azalarak 134 milyon TL seviyesine indi. Ayrıca, çeyreksel bazda da yüzde 13 düşüş yaşandı.

Kurumlar PETKM’i Gözden Çıkardı

Bir zamanların en gözde Borsa İstanbul şirketleri arasında yer alan PETKM için, bir süredir işler pek yolunda gitmiyor. Dolayısıyla beklentinin altında kalan bilanço, aracı kurumların hisse PETKM hisse için verdiği hedef fiyatlara da yansıyor.

Son yayımlanan finansal verilerin ardından kurumlar, Petkim için hedef fiyatlarında revizyona giderken, karamasar bir görünüm hakim oldu. Şimdiye kadar yalnızca 3 kurum hisse senedine ilişkin görüşlerini paylaşırken, kurumlardan birisi hedef fiyatını artırdı, diğeri düşürdü ve sonuncusu ise sabit bıraktı. Bununla birlikte bir kurum ise hisseyi gözden geçirmeyi sürdürüyor.

Derlediğimiz aracı kurum raporlarına göre, Şeker Yatırım hisse senedi için 17,76 TL hedef fiyat verirken önerisini “Tut” olarak korudu. Bununla birlikte Halk Yatırım ise beklenmedik bir şekilde hisse senedine dair hedef fiyatını yüzde 30 oranında yukarı yönlü revize etti. Halk Yatırım’ın PETKM hisse senedi için bir önceki hedef fiyatı 15 TL seviyesinde bulunurken güncel hedef fiyatı ise 19,50 TL seviyesinde bulunuyor.

EAG: Endeks Altı Getiri

source site-3