Kur Korumalı Mevduatlar (KKM) Rekor Seviyeye Ulaştı: İşte Detaylar!

Türkiye’de finansal piyasalar, döviz kurlarındaki dalgalanmalara karşı yatırımcılara koruma sağlayan kur korumalı mevduatların büyümesine tanıklık ediyor. 11 Ağustos haftasında elde edilen verilere göre, KKM hesaplarının toplam büyüklüğü 3,35 trilyon TL seviyesine yükseldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından sunulan veriler, kur korumalı mevduatların yatırımcılar arasında giderek daha fazla ilgi gördüğünü gösteriyor.

Döviz kurlarındaki oynaklıklara karşı sağladığı koruma özelliği nedeniyle kur korumalı mevduatlar, yatırımcılar arasında güvenli liman olarak tercih ediliyor. 11 Ağustos tarihine kadar olan dönemde 75,3 milyar TL artış kaydederek 3,35 trilyon TL’ye ulaşan KKM, yatırımcıların döviz kurlarındaki değişimlere karşı duyarlılığının arttığının bir işareti olarak öne çıkıyor.

11 Ağustos 2023 itibarıyla Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının, toplam banka mevduatlarının yüzde 26,13’ünü oluşturduğu görülüyor. Bu oranın artış eğilimi devam ediyor. Aynı dönemde, Türk Lirası (TL) cinsinden mevduatların toplam banka mevduatları içindeki payı da hafifçe yükselerek yüzde 31,63’ten yüzde 31,96’ya çıktı.

Finansal piyasalardaki bu değişimler, yatırımcıların risk algısının yanı sıra ekonomik görünüme duyulan güvenin de etkisiyle şekilleniyor. Özellikle son dönemlerde dolar/TL paritesinde görülen yatay hareketin KKM hesapları üzerinde azaltıcı etki yaratacağı düşünülse de yatırımcılar KKM’ye ilgi göstermeyi sürdürüyor.

Yazının devamı için Kur Korumalı Mevduatlar (KKM) Rekor Seviyeye Ulaştı: İşte Detaylar!

source site-1