KuCoin, Türkiye İçin Kripto Para Raporunu Paylaştı!

Ülkemizde 2022’de faaliyete başlayan dev kripto para borsası KuCoin, resmi blogu üzerinden bir rapor paylaştı. CoinMarketCap verilerine göre en büyük beşinci borsa ünvanını taşıyan şirket, Türkiye’de yaşayan kripto para yatırımcılarına dair kapsamlı bir araştırma yaptı. Uzmanlar, ülkemizdeki Bitcoin ve altcoin yatırımcılarına dair önemli verileri “Into The Cryptoverse” serisinin 15. sayısında detaylı bir şekilde paylaştı.

Ankete göre Türkiye’de kripto yatırımcı sayısı son yıllarda artarak toplumun neredeyse yarısına ulaştı. Araştırmacılar, ayı piyasasına rağmen 18-60 yaş arası kripto yatırımcılarının oranını günümüzde %52 olarak tespit etti. 2021 Kasım döneminde bu oran %40 civarında seyrediyordu. Uzmanlar, bu ilginin ana sebebi olarak ise uzun süredir değer kaybeden Türk Lirası’nı işaret etti.

Gençler Kripto Paraları Seviyor!

Rapora göre ülkemizdeki kripto para yatırımcıları arasında gençler öne çıkıyor. 31-44 yaş arası yatırımcılar %48 ile çoğunluğu oluşturdu. 18-30 yaş arası yatırımcıların oranı ise %37 olarak ortaya çıktı.

Ankete göre, genel kripto yatırımcılarının %31’i ilk kripto yatırımını son üç ay içinde yaptı. 18-30 yaş aralığındaki kitlenin büyük kısmı piyasaya geçtiğimiz sene giriş yaptı. 45 yaşın üzerindeki vatandaşların büyük kısmı ise en az 2 senedir Bitcoin ve altcoin yatırımı yapıyor.

18-30 yaş aralığındaki her üç yatırımcıdan biri 100.000 TL’nin üzerinde kripto para yatırımına sahip.

Türk Yetkişkinler Neden Kriptoyu Tercih Ediyor?

KuCoin araştırmacıları, ülkemizdeki kripto para yatırımcılarının nasıl bir motivasyona sahip olduğunu iredeledi. Ankete katılanların %58’i, kripto yatırımlarının ana hedefinin uzun vadeli servet yaratmak olduğunu belirtti.

Farklı yaş gruplarında ise yatırımcıların hedefleri değişiklik gösteriyor. Yaşlılar daha fazla portföylerini çeşitlendirmek isterken gençlerde kısa vadede zengin olmak isteyenlerin oranı yüksek.

Hangi Altcoin Birimlerini Alıyoruz?

Bitcoin (BTC), Türk yatırımcılarının %71’inin tercih ettiği en büyük kripto para birimi oldu. Piyasa değeri en büyük altcoin olan Ethereum ise gençlerin %52’sinin ilgisini çekiyor. Katılımcıların 21’i NFT, %19’u Metaverse ve %18’i şaka temalı altcoin birimlerine (DOGE, SHIB gibi) ilgi gösterdiğini belirtti.

Sosyal Medya ve Çevre Faktörü!

KuCoin araştırmacıları, Türk yatırımcıların kripto paralar ile nasıl tanıştığına dair veriler de paylaştı. Katılımcıların yarısından fazlası Bitcoin ve altcoin piyasasıyla aile-arkadaş çevresi sayesine karşılaştığını belirtti. Yatırımcıların %27’si ise kripto para dünyasına girişinin sosyal medya fenomenleri sayesinde olduğunu belirtti.

source site-2