Kripto Para Fonlarından Mart Ayından Bu Yana En Yüksek Çıkış Yaşandı: Altcoinlerde Durum Ne?

Yatırımcıların ABD’de Bitcoin ETF’si beklentileri konusunda daha karamsar hale gelmesiyle, kripto para fonları Mart ayından bu yana en büyük haftalık çıkışlarını yaşadı.

Dijital varlık yatırım ürünü sağlayıcısı CoinShares’e göre, kripto fonları geçen hafta toplam 168 milyon ABD doları tutarında çıkış yaşadı ve ABD’li düzenleyicilerin birkaç kripto borsasına inceleme başlattığı Mart ayındaki 141 milyon ABD doları tutarındaki bir önceki rekoru geride bıraktı.

Bitcoin, geçen hafta toplam 149 milyon ABD doları tutarında çıkış görerek ana odak noktası oldu.

Birçok yatırımcı short pozisyonlarını satmaya devam ederken, geçen hafta 4 milyon dolarlık çıkış görüldü ve son 18 haftalık çıkışlar toplam yönetimdeki short varlıklarının %89’unu temsil ediyor.

Ethereum da geçen hafta 17 milyon dolarlık çıkış gördü ve altcoinler arasında en anlamlı çıkış yaşayan token oldu. XRP ve Litecoin ise sırasıyla 0.5 milyon dolar ve 0.44 milyon dolarlık küçük girişler gördü.

Raporda ayrıca, Ağustos ayında haftada ortalama 1.3 milyar ABD doları olan ve yıl ortalamasının %16 altında kalan kripto piyasasındaki düşük işlem hacmine dikkat çekildi. Raporda bu durumun piyasadaki düşük volatiliteyi ve yön eksikliğini yansıttığı belirtildi.

CoinShares, çıkışların çoğu ülkeye yayıldığını ve bunun da negatifliğin geniş tabanlı olduğunu gösterdiğini ekledi. Son aylarda faaliyetlerin çoğunun gerçekleştiği Almanya ve Kanada’da sırasıyla 68 milyon dolar ve 61 milyon dolarlık çıkışlar görüldü.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4