Kripto Balinaları Bu Altcoinlerden Yüklüce Sattı!

Zincir üzerindeki son veriler farklı bir durum ortaya koyuyorlar. Kripto piyasasındaki son düşüşün ardından balinalar yine harekette. Önde gelen birkaç Ethereum balinasının Wrapped Bitcoin (WBTC) ve Ethereum’da (ETH) önemli satışlar yaptıkları belirtiliyor. Bu büyük ölçekli işlemler piyasa gözlemcilerinin dikkatini çekti. Diğer taraftan piyasanın zayıf olduğu bir dönemde büyük oyuncuların davranışlarına ışık tuttu.

Kripto alanında büyük işlemler ve varlık düşüşleri

Bir balinanın 4,36 milyon dolar değerinde 150 Wrapped Bitcoin (WBTC) sattığı ve her bir WBTC’nin fiyatının 29.053 dolar olduğu gözlemlendi. Başka bir örnekte, farklı bir balina ETH başına 1.846 dolardan 7,32 milyon dolar tutarında 3.967 Ethereum sattı. Ayrıca, üçüncü bir balina ETH başına 1.844 dolar karşılığında 13,12 milyon dolar değerinde 7.115 ETH sattı.

Hem Ethereum hem de Wrapped Bitcoin Pazartesi günü fiyat düşüşleri yaşadı. Ethereum’un fiyatı Pazar gününün en yüksek seviyesi olan 1.904 dolardan düştü. Buna göre günün en düşük seviyesi olan 1.842 dolara geriledi. Diğer taraftan Wrapped Bitcoin’in değeri aynı zaman diliminde 30.202 dolardan 29.031 dolara geriledi.

Balinaların eylemlerinin bir karışımı

Bazı balinalar varlıklarını satmakla meşgulken, tüm balinalar aynı yolu izlemedi. Pazartesi günü, bir balina 5,17 milyon USD Coin (USDC) değerinde bir alımla 2.802 Lido Staked Ether (stETH) elde etti. Buna ek olarak, aynı balina 10 milyon USDC’yi 5.421 ETH ile değiştirdi. Ayrıca bu para daha sonra tamamen stETH’e dönüştürüldü.

Kripto piyasası dinamikliğini koruduğu ve dalgalandığı için balinaların hareketleri yakından izlenmeye devam ediyor. Bu büyük ölçekli işlemler, piyasa düşüşleri sırasında büyük yatırımcıların mevcut duyguları ve davranışları hakkında fikir vermektedir.

Hareketlerin anlamı

Son yıllarda, balina hareketleri kripto para alanının önemli ve yakından izlenen bir yönü olmuştur. Balinalar, büyük miktarlarda kripto para bulunduran kişi ya da kurumları ifade eder. Diğer taraftan hareketleri piyasa üzerinde önemli bir etkiye sahip oluyor. Bu balinalar genellikle toplam coin arzının önemli bir kısmını kontrol eder. Diğer taraftan bu da onlara alım satım faaliyetleri yoluyla fiyatları etkileme gücü verir.

Piyasadaki oynaklığın arttığı zamanlarda, balina hareketleri daha da belirgin hale gelir. Ayrıca büyük alım ya da satım emirleri keskin fiyat dalgalanmalarını tetikler. Örneğin, bir balinanın varlıklarının önemli bir kısmını likide etme kararı ani bir fiyat düşüşüne yol açar. Bu da kriptokoin.com olarak baktığımızda bireysel yatırımcılar arasında paniğe neden olur. Ayrıca daha geniş bir piyasa satışını tetikler. Tersine, bir balina tarafından iyi zamanlanmış bir alım, daha fazla yatırımcıyı çekerek ve fiyatları yükselterek bir yükseliş rallisini ateşliyor. Balina eylemlerinin potansiyel etkisi nedeniyle, hareketleri traderlar, analistler ve medya tarafından yakından takibi söz konusu. Diğer taraftan  genellikle motivasyonları ve potansiyel piyasa etkileri hakkında spekülasyonlara ve tartışmalara yol açar.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin. Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2