Kaiko Analistleri Bitcoin İle Petrol Volatilitesini Kıyasladı!

Yıllar boyunca ani düşüş ve yükselişleriyle bilinen kripto para piyasası son dönemde durgun seyrediyor. Sektör araştırmacısı Kaiko, piyasadaki sakinliğin ölçüsünü tespit etmek için Bitcoin ve Ethereum’u diğer emtialar ile kıyasladı.

Kaiko, hazırladığı kripto para raporunda son 90 güne ait Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) oynaklık endekslerinin yaklaşık %35’e son yılların en düşük seviyesine ulaştığını açıkladı. Kripto uzmanları, BTC ve ETH volatilitesinin brent petrolden (%41) daha az olduğu sonucuna vardı.

Çeşitli varlıkların son 90 güne ait volatilite ölçümleri. Volatilite, bir varlığın fiyatının ne kadar fazla değiştiğini ölçer.

BTC, ETH, Nasdaq, ons altın ve brent petrol volatilitesini ölçen endekse göre günümüzde oynaklığı en fazla olan ürün petrol oldu. Yerli yatırımcıların ilgi gösterdiği ons altın ise “güvenli liman” olmaya devam etti.

Kripto para araştırmacısı Dessislava Ianeva söz konusu durumun “anormal” olduğu yorumunu yaptı. Ancak Bitcoin ve altcoin piyasasının yıllar geçtikçe daha olgunlaşması da bu duruma yol açmış olabilir.

source site-2