Kaiko Açıkladı: En Likit Altcoinler Hangileri?

Piyasa istihbarat firması Kaiko’nun son bulgularına ilişkin bir rapor hazırladı. Buna göre Solana (SOL), önde gelen kripto borsası Coinbase’deki en likit altcoinler arasına girmeyi başardı. SOL, popüler meme coin’i olan Dogecoin’i (DOGE) gölgede bıraktı. Dahası, XRP ve MATIC gibi önde gelen altcoinlerin de önüne geçti.

SOL, Coinbase’deki en likit altcoinler arasına girmeyi başardı

Kaiko’nun raporuna göre Solana 3 milyon doların üzerinde likiditeye sahip. Bu arada, piyasa genelindeki karamsarlığın ortasında SOL fiyatı düşüş gördü. Bununla birlikte büyük altcoinler arasında nispeten daha sağlam duruyor. Bunun yanında uzmanlara göre SOL’un sağlam temelleri ileride umut verici zamanlar olacağının sinyallerini veriyor. Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, Solana ağında Bitcoin’in tokenlaştırılmış bir versiyonunun tanıtıldı. Bu da Solana için umut verici bir gelişme olarak temellerine katkı sağlıyor.

Solana, altcoinler arasında likiditede rakiplerini geçti

Likidite, bir varlığın piyasa fiyatını etkilemeden hazır nakde dönüştürülebilme kolaylığını ifade eder. Bir varlık ne kadar likitse, o kadar verimli bir şekilde nakde dönüştürme imkanı vardır. SOL’un Coinbase’deki yüksek likiditesi, önemli fiyat dalgalanmalarına neden olmadan kolayca alınıp satılabildiği anlamına geliyor. Bu da onu cazip bir yatırım seçeneği haline getiriyor. Solana’nın likiditesi 3 milyon doları aşıyor. Popüler meme coin’i Dogecoin’in likiditesi ise 2 milyon doların biraz üzerinde. Diğer tarafta, XRP ve MATIC ‘ten her biri 1 milyon doların biraz üzerinde likiditeye sahip. Böylece SOL, rakipleri DOGE, XRP ve MATIC’i arkasında bırakarak emin adımlarla ilerliyor.

Coinbase’de altcoin likidite grafiği. Kaynak: Kaiko

Likidite avantajına rağmen Solana, daha geniş piyasanın son dönemdeki gerilemesine karşı bağışıklık kazanamadı. Kripto piyasası, SEC’in Bitcoin ETF başvurularına ilişkin kararlarını 2024 yılına kadar erteleyeceği yönündeki spekülasyonlarla sarsıldı. Bu gelişmenin sonucunda SOL fiyatı haftalık bazda %5,62 kayıpla 23,09 dolara geriledi. Bu arada SOL geçtiğimiz ay yaklaşık %13 değer kaybetti. Bununla birlikte uzmanlar göre, kısa vadeli gerilemeye rağmen Solana temelde güçlü olmaya devam ediyor.

Solana için iyimserliğe bir bakış

Uzmanlara göre, Solana’nın geleceğine ilişkin iyimser olmak için nedenler var. Bunlardan en önemlisi, Solana’nın ağında tBTC olarak bilinen tokenlaştırılmış bir Bitcoin versiyonunun yakın zamanda piyasaya sürülmesi. Lider altcoin Ethereum’daki Wrapped Bitcoin (WBTC) gibi, tBTC de BTC sahiplerinin Bitcoin değerlerini çeşitli DeFi platformları ve uygulamalarında kullanmalarına olanak tanıyarak Solana kullanımını artıracak.

Altcoinler

Hatırlayacağınız üzere Solana, 2022 yılında bir çok ağ kesintisi yaşadı. Dahası, bu ağ kesintileri geçtiğimiz yıla damga vurdu. Bununla birlikte, Solana bu yıl yıl istikrarlı bir görünüme sahip. Yani, ağ kesintilerini geride bırakmış gibi görünüyor. Ağ artık tutarlı bir şekilde %100 çalışma süresine sahip. Uzmanlar, tBTC gibi yeni lansmanların ve kullanım durumlarının piyasaya sürülmesinin Solana’nın yıl boyunca istikrarlı bir şekilde toparlanmasını daha da desteklemesi bekliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!


source site-1