JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, FED’in Eylül Ayındaki Faiz Kararı Hakkındaki Tahminini Açıkladı

JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Fitch Ratings’in ABD’nin uzun vadeli kredi notunu düşürmesinin sonuç itibariyle önemli olmadığını, çünkü borçlanma maliyetlerini belirleyenin derecelendirme kuruluşları değil piyasa olduğunu söyledi.

Dimon, ekonomik gücü ve küresel liderliği göz önüne alındığında ABD’nin kredisinin sağlam olduğunu ve dünyadaki en yüksek nota sahip olması gerektiğini söyledi.

Dimon, Kanada gibi ABD’den daha yüksek kredi notuna sahip ülkelere atıfta bulunarak, “Onların AAA dereceye olması ve Amerika’nın olmaması biraz saçma” dedi.

Fitch Salı günü, mali yönetime olan güveni sarsan “son 20 yılda yönetişim standartlarındaki istikrarlı bozulmayı” gerekçe göstererek ülkenin notunu AAA’dan AA+’ya düşürmüştü. Kuruluş ayrıca “önümüzdeki üç yıl içinde beklenen mali bozulmaya”, yönetişimdeki erozyona ve artan genel borç yüküne işaret etti.

Dimon, gereksiz belirsizlik ve siyasi çekişme yarattığı için borç tavanının kaldırılması gerektiğini de söyledi.

Dimon ayrıca FED’in Eylül ayındaki faiz kararını da yorumlayarak, enflasyonun kontrolden çıkmasını önlemek için FED’in faiz oranlarını biraz daha yükseltmek zorunda kalabileceğini söyledi.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-5