İşte “Halkın Borsası” KuCoin Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

2021, kripto para alanında pek çok açıdan patlamaya tanıklık edilen bir yıldı. Bitcoin ve birçok altcoin rekor kırdı; ilk çeyrekte meme coin’ler ivme kazanırken, yılın sonuna doğru bu ilgi metaverse tarafına kaydı. Dünya genelinde kripto kullanıcı sayısı arttı ve ana akım benimseme oldukça geniş bir alana yayıldı. Dolayısıyla kripto para ticaretinin yapıldığı platformlar da dikkatleri üzerine çekti. Sektöre yeni giren insanlar bu platformlarda “başlangıç seviyesine uygun” bir kullanım ararken profesyoneller çeşitli araçların yer aldığı kapsamlı bir yer arayışındaydı. “People’s Exchange” yani “Halkın Borsası” olarak bilinen KuCoin, her çeşit yatırımcının kullanabileceği bir borsa olarak karşımıza çıkıyor. Hem de 540’tan fazla varlık ve 960’tan fazla işlem çiftiyle!

“Halkın Borsası” KuCoin hakkında bilmeniz gerekenler

Teknik mimarisi 2013 yılında oluşturulan KuCoin, 2017 yılında faaliyete geçmiş, Şeyseller merkezli bir kripto para borsasıdır. Bu 4 yıllık süreçte KuCoin’in şu anda sunduğu kusursuz deneyimin gerçekleşmesi sağlanmak için çalışıldı. Başlangıçta KuCoin, büyük isimlerin dikkatini de çekti ve 2018’in sonlarında IDG Capital ve Matrix Partners’tan 20 milyon dolarlık yatırım aldı.

Şimdi ise oldukça büyük ve birçok yatırımcının günlük bazda kullandığı, çoğunluk tarafından bilinen bir borsa haline geldi. KuCoin 207 ülkede 8 milyon kullanıcıya ulaştı ve spot ticaret, marj ticareti, P2P fiat ticareti, vadeli işlem ticareti, staking ve borç verme hizmeti sağlıyor. Şu anda borsa puanına göre CoinMarketCap’te beşinci sırada yer alan KuCoin, 2021’de Forbes Advisor tarafından en iyi kripto para borsalarından biri olarak seçildi.

KuCoin’de KYC gerekli mi?

Terör finansmanı ve kara para aklama gibi illegal faaliyetleri önlenmesi amacıyla çoğu kripto para borsası, kullanıcılardan çeşitli bilgiler talep etmekte. KuCoin, 1 Kasım 2018’den bu yana suçlarla mücadele etmek için müşteri tanıma (KYC) prosedürünü uygulamaya koydu. Ancak borsalara kişisel bilgilerinizi vermekten rahatsızlık duyan küçük bir tradersanız, KuCoin’i gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz: KuCoin’de hesap doğrulama işlemi, isteğe bağlıdır.

KYC, günlük para çekme miktarını etkiler. KYC sürecinden geçmemiş bir hesap 24 saatte 1 Bitcoin (BTC) çekebilir – bu, birçok trader için yeterli bir miktar. Örneğin Binance’te 24 saatlik süreç içerisinde çekilebilecek maksimum miktar 0.06 BTC’dir. KYC doğrulaması gerçekleştiğinde vadeli işlemler ticaretinde ve fiat-kripto ticaret limitinde de avantaj görebilirsiniz.

KuCoin’de işlem ücretleri ne kadar?

KuCoin’in işlem ücretleri, piyasadaki en düşük ücretler arasında yer alıyor. İşlem ücreti, yüzde 0.1’den başlayan seviyelerle oldukça rekabetçi. Buna ek olarak kullanıcıların tercih edebileceği çeşitli yollar da sunuyor. Örneğin borsanın kendi kripto parası olan KuCoin Token (KCS) ile ödenen ücretlerde yüzde 20’lik bir indirim yapılıyor. KCS’yi tutan ve işlem hacmini artıran kullanıcıların VIP seviyesinin artmasıyla işlem ücretleri giderek daha düşük bir hale geliyor.

KuCoin’in kullanıcı dostu arayüzü

Kripto para alanına yeni giren pek çok yatırımcı, kripto para borsalarının karmaşıklığından çekinebilir ve yanlış işlem yapma korkusu yaşayabilir. Ancak KuCoin’in arayüzü oldukça kolay ve yeni başlayanlar için bile rahat bir kullanım sağlıyor. Platformun sayfası, modern ve anlaşılır bir düzen üzerine oturtulmuş. Borsanın Türkçe dil ve Türk lirası para birimi desteğinin olduğunu da eklemek lazım.

KuCoin’in desteklediği fiat para birimleri

KuCoin, artık KuCoin Fiat Hesabı, P2P piyasası gibi platformlarında Türk Lirası, USD, EUR gibi 50’den fazla fiat para birimini destekliyor. Ayrıca Simplex ve Banxa gibi üçüncü taraf fiat uygulamalarını da destekliyor. Avrupa ülkeleri için KuCoin’in fiat hesabı, düşük işlem ücretleri sebebiyle en iyi seçeneklerden biri olarak görünüyor. Hindistan ve Vietnam gibi ülkeler için P2P piyasası, alım satım için 0 ücret sunduğundan ideal olarak bahsediliyor.

KuCoin’in aldığı güvenlik önlemleri

Günlük milyonların işlendiği bir kripto para borsasının güvenlik önlemleri ve herhangi bir sorunla karşılaşıldığında nasıl hareket ettiği konusu yüksek önem taşır. 2020 yılına kadar hiçbir hack saldırısına uğramamış olan, veri şifreleme ve güvenlik açısından yüksek finans kurumu standartlarında olan KuCoin, 2020 yılında 285 milyon doların çalınmasıyla sarsıldı. Bu durum dikkat değer, çünkü borsanın hızlı bir şekilde aksiyon alması ve hesaplı eylemleri KuCoin’in olaydan başarıyla kurtulmasını sağladı. Kripto para endüstrisindeki diğer şirketlerle de yakın ilişki kurdu.

Blockchain araçlarının kullanımı, yetkililerin ve kanun uygulayıcı kurumların işbirliği sayesinde KuCoin, çalınan tokenların yüzde 84’ünü geri aldı – kalan kayıplar ise borsanın kendi sermayesi ve sigorta fonu aracılığıyla karşılandı. KuCoin’in olayın içerisinden başarıyla çıkması ve ustaca ele alması, müşterilerin saygısını kazandı.

7/24 müşteri desteği

Bir kripto para borsasında kullanıcıların herhangi bir sorun yaşayıp hesaplarına ulaşamaması, dakikalar içerisinde yüklü miktarda kayıp yaşayabileceğini veya kârını alamayabileceği anlamına gelebilir. Bu durumda kullanıcı, hemen bir yetkiliye danışmak ister. KuCoin, yardım merkezinde canlı sohbet ve çevrim içi bir ticket aracılığıyla; 7 gün 24 saat destekleyici, duyarlı ve sabırlı personelleriyle müşteri desteği sunuyor. Ayrıca Avrupa, Güneydoğu Asya ve diğer bölgelerde yaklaşık 19 yerel topluluk ile kullanıcılara yerelleştirilmiş hizmet ve destek sağlıyor.

KuCoin’in özellikleri

KuCoin, en geniş altcoin yelpazesi sunan borsadır

Kripto para piyasasında birçok kullanıcı, kısa sürede yüklü getiriler sağlayabilme olasılığı sebebiyle altcoin’lere yönlenmiş durumda. Bitcoin’in fiyatının oldukça yüksek olması ve artık daha stabil olarak kabul edilmesi de en büyük kripto para birimine kıyasla alternatiflerin ilgi çekmesinin sebeplerinden biri. Altcoin’ler kripto para yatırımı olarak daha yüksek bir risk/ödül oranı sunuyor. Altcoin’lerin büyümek için daha fazla yeri olduğu da düşünülüyor.

Ayrıca Bitcoin’den sonra piyasaya sürüldüğünden dolayı işlem hızları ve maliyetleri açısından birçoğunun teknolojisi, BTC’den üstündür.  Bu nedenle birçok insanın radarında altcoin’ler yer alıyor.  Altcoin’lerin gözde olduğu bu dönemde KuCoin’in 960’tan fazla işlem çiftiyle 540’tan fazla projeyi desteklemesi oldukça olumlu bir özellik. Zaten KuCoin, kripto “cevherlerinin” evi olarak biliniyor.  Hatta sayfasına girildiğinde, “KuCoin’de sıradaki kripto cevherini bul” yazısıyla karşılaşabilirsiniz.

KuCoin ayrıca bir launchpad (IEO) platformu olan Spotlight ve yeni bir launchpool ürünü olan BurningDrop aracılığıyla kripto hazinelerini listeliyor. KuCoin Spotlight, erken aşamadaki kripto projelerine ve ilk token dağıtımına hizmet eden bir platformdur. KuCoin kullanıcıları, Spotlight üzerinden tercih ettikleri projelere yatırım yaparak kazanç elde edebilirler.

Şimdiye kadar KuCoin, 17 Spotlight projesi başlattı. Örneğin, Spotlight’taki projelerden biri olan LUKSO piyasalara sürüldüğünden bu yana 122 kat, PDEX ise 114 katlık bir artış yaşadı. Velo 44.8x yaparken HotCross 29x yaptı.

Öte yandan BurningDrop, adil bir token dağıtım platformu olarak karşımıza çıkıyor. Şimdiye kadar HORD, TCP, LOCG, LNCHX, XCAD vb. dahil olmak üzere çok çeşitli Blockchain girişimlerinin token dağıtımını desteklemiştir. Kullanıcılar, belirlenen miktarda kripto varlığını kilitleyerek proje tokenına erişebilir. Ek olarak, kullanıcılar daha fazla token dağıtımına erişim için bilgi işlem güçlerini artırmak için tokenlar atayabilir. Verilere göre şimdiye kadar, BurningDrop aracılığıyla listelenen projelerin ortalama yatırım getirisi yüzde 3.814’ü aşıyor. En çok getiriyi sağlayan ise PBX olmuş gibi görünüyor.

KuCoin, tüm yatırımcı sınıflarına kucak açıyor

Kripto para piyasasında para kazanmak için pek çok çeşitli yol vardır. Kimisi pasif gelir elde etmek ister, kimi spot piyasada daha rahattır, kimi ise vadeli işlemlerle ilgilenir. KuCoin, her türlü ticaret stratejisine uygun ve traderlar tarafından tercih edilmeye değer bir borsadır. Yeni başlayanlar için KuCoin, istikrarlı pasif gelir elde etmenin kolay yollarını sunar.

  • KuCoin Crypto Lending, kullanıcıların pasif gelir elde etmek için varlıkları ödünç verebilecekleri bir eşler arası borç verme piyasası sunar. Örneğin USDT borç vermek istediğinizde aşağıdaki gibi bir sayfayla karşılaşırsınız:
  • KuCoin Trading Bot, kullanıcı dostu bir ticaret aracıdır ve kullanımı ücretsizdir. Ticaret stratejilerinizi otomatik olarak uygulamak için birkaç adımda bir ticaret botu oluşturmaya başlayabilirsiniz. KuCoin ayrıca Spot Grid, DCA, Futures Grid ve Smart Rebalance olmak üzere 4 ticaret stratejisini destekliyor. Şimdiye kadar dünya çapında 4 milyondan fazla bot oluşturuldu. Ticarete hızla başlamak için başkalarının ticaret ayarını da kopyalayabilirsiniz.
  • Gelişmiş yatırımcılar için KuCoin, başarılı işlemlerden elde ettikleri kazançları artırmalarına yardımcı olmak için marj ticareti ve vadeli işlem ticareti sağlar.
    • 3 milyondan fazla kullanıcısıyla KuCoin Vadeli İşlemleri (Futures), dünya çapında en çok kullanılan ilk 10 vadeli işlem platformundan biri oldu. 100 kata kadar kaldıraç seçeneğiyle 70’den fazla tokenı destekliyor.
    • KuCoin Marjı (Margin) ise artık 2 milyonun üzerinde kullanıcıya hizmet veriyor. 50’den fazla token, 10 kata kadar kaldıraçla destekleniyor.

KuCoin, ilk sosyal ticaret platformu olma özelliğini taşıyor

Kripto para piyasası, belirli anlarda spekülasyonlar ve haberlerden besleniyor. KuCoin, kripto para alanındaki ilk ve en büyük sosyal ticaret platformu olma yönünde adım atarak traderların her şeyden haberdar olmasını amaçlıyor. Bu doğrultuda 22 Ekim 2021’de davet edilen KuCoin kullanıcılarının yepyeni sosyal özellikleri denemeleri için özel bir alan olan KuCoin S kullanıma sunuldu. Peki, KuCoin S’i özel yapan şey ne?

  • Güvenilir kripto para haberleri: Çoğu kripto para traderı, genellikle FUD (korku, belirsizlik, şüphe) durumuyla karşılaşır ve bu anlarda yanlış yatırımlar yapabilir. Bir traderın gerçek olan bilgiyi bulması zaman alan bir şeydir. KuCoin S; fiyat hareketleri, yeni listelemeler, kripto haberleri, trend olan coin’ler, sektör, portföyler gibi çeşitli konularda güvenilir bilgiler sunar. Bu özelliklerin, yapay zeka tabanlı algoritmalar ve makine öğrenimi yoluyla kademeli olarak gelişmesi ve özelleşmesi planlanıyor.
  • Çok-yönlü sosyal özellikler: KuCoin S; beğenme, takip etme, yorum yapma ve paylaşma gibi sosyal özellikleri destekliyor. Belirli bir tokena olan desteğinizi gösterebilir, onu favori listenize veya portföyünüze ekleyebilirsiniz. Ayrıca trend olan bir token veya konu hakkında yorumlarınızı bırakabilirsiniz. Eylemleriniz ve görüşleriniz başkalarının daha iyi kararlar almasına yardımcı olabilir. Aynı şekilde, KuCoin’deki diğer milyonlarca kullanıcıdan fikir alabilirsiniz. Örneğin aşağıda, birkaç kullanıcının BTC hakkında düşündüklerini paylaştığını görebilirsiniz:
  • Basitleşen ticaret ve artan getiri oranı: KuCoin S, emir defteri ve emir tipi fonksiyonlarını kaldırarak kullanıcılar için alım satım sürecini basitleştirir. Kullanıcılar sadece bir token seçer, satın al düğmesine dokunur ve satın alma tutarını girer. Ayrıca kopya alım satım özelliği; platformdaki en başarılı stratejilere göz atmanıza, tek tıkla getiri beklentinizi ve risk tercihinizi karşılayan bir portföy oluşturmanıza olanak tanır. Kullanıcılar piyasa tarafından kanıtlanmış bir ticaret stratejisindeki hamleleri kopyalayarak daha yüksek kâr elde etme şansını elde eder.

Sonuç

Kripto para piyasalarında “sıradaki trend coin’i” bulma çabası gün geçtikçe yoğunlaşırken KuCoin, oldukça fazla altcoin için alım satım seçeneği sunmasıyla öne çıkıyor. Borsanın sade, anlaşılır ve kullanıcı dostu arayüzü, yüksek güvenlik seviyesi ve 7/24 destek sunması da artı faktörler olarak değerlendiriliyor. KuCoin, yeni yatırımcılardan profesyonel traderlara, birçok kullanıcıya hitap ediyor ve çeşitli araçlar sunuyor. Kripto para alanında bir “ilk” olarak kabul edilen sosyal platformunu da unutmamak lazım. Eğer siz de 540’tan fazla altcoin’in yer aldığı bu geniş platformda kendi kripto para cevherinizi bulmak isterseniz, borsaya göz atabilirsiniz.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..


source site-1