İki Kripto Para Yasa Tasarısı, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden Onay Aldı

Kripto para endüstrisi için netlik ve kesinlik sağlamayı amaçlayan iki yasa tasarısı, bazı milletvekillerinin CFTC’nin rolü ve yatırımcının korunması üzerindeki etkisine ilişkin endişelerine rağmen Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nden geçti.

Hem 21. Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası hem de Blockchain Düzenleyici Netlik Yasası komite üyelerinin çoğunluğu tarafından onaylandı ve şimdi oylama için Temsilciler Meclisi’nin tamamına taşınacak.

21’inci Yüzyıl için Finansal İnovasyon ve Teknoloji Yasası, menkul kıymet olan ve olmayan dijital varlıklar arasında net bir ayrım yapacak ve CFTC’ye ikincisini denetlemek için daha fazla yetki verecek. Tasarı ayrıca federal düzenleyiciler, eyalet yetkilileri ve sektör temsilcileri arasında işbirliği ve koordinasyonu teşvik etmeyi amaçlıyor.

Blok Zinciri Düzenleyici Netlik Yasası, madenciler, doğrulayıcılar ve node operatörleri gibi blok zinciri hizmet sağlayıcıları için güvenli bir liman sağlayacak. Yasa tasarısı, bu sağlayıcıları genellikle maliyetli ve külfetli olan devlet para aktarıcı lisanslama gerekliliklerinden muaf tutacak.

Bununla birlikte, bazı Demokratlar, kripto şirketlerine karşı SEC’den daha hoşgörülü olan CFTC’ye daha fazla yetki verilmesinin tüketici korumalarını zayıflatacağını ve daha fazla dolandırıcılığa kapı açacağını savundu.

Ayrıca tasarıların ABD’li yatırımcıları on yıllardır koruyan mevcut menkul kıymetler yasalarını zayıflatıp zayıflatmayacağını da sorguladılar. Bu tür kapsamlı yasaları geçirmeden önce daha dikkatli olunması ve üzerinde düşünülmesi çağrısında bulundular.

Öte yandan, bazı Cumhuriyetçiler yasa tasarılarını kripto alanında yenilikçiliği ve rekabetçiliği teşvik etmek için gerekli adımlar olarak savundu. CFTC’nin yakın zamanda Tarım Komitesi’nden daha fazla fon aldığına ve bu sayede görevlerini daha etkin bir şekilde yerine getirebileceğine dikkat çektiler.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4