Hyundai’nin yeni elektrikli SUV modeli görüntülendi!

IONIQ 5 ve IONIQ 6 modelleri ile elektrikli otomobil piyasasındaki iddiasını kanıtlayan Hyunda, elektrikli ürün gamını artırmak için kolları sıvadı. Elektrikli bir SUV model için çalışmalarını uzun zamandır sürdüren Güney Koreli üretici, yakın zamanda yeni aracını tanıtacak. Yeni SUV model, tanıtımdan önce ise kamuflajlı bir şekilde karşımıza çıktı.

Hyundai IONIQ 7 yakın zamanda yüzünü gösterecek

3 koltuk sıralı bir düzen ile karşımıza çıkacak olan IONIQ 7, bir otoparkın garajında KIA EV9 ile birlikte görüntülendi. 2020 yılında düzenlenen Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıtılan SEVEN konsepti ile ilk ipuçları paylaşılan modelin, üretim versiyonunun da neye benzeyeceği yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Shiftdelete.net

Kamuflajlı bir şekilde testlerine devam eden aracın tanıtım tarihinin ise pek de uzakta olmadığını düşünüyoruz. Hyundai’ni diğer elektrikli modellerinde olduğu gibi E-GMP platformu üzerinde yükselecek olan IONIQ 7, boyutlarıyla da oldukça iddialı.

Avrupa’yı fethedecek: Togg’dan hidrojenle çalışan otomobil atağı!

Avrupa’yı fethedecek: Togg’dan hidrojenle çalışan otomobil atağı!

Türkiye’nin ilk elektrikli yerli otomobilini üreten Togg, şimdi de hidrojenle çalışan arabalar için çalışmalarına başladı.

The Korean Car Blog tarafından paylaşılan videoda, Hyundai’nin yeni modelinin EV9’a göre daha büyük boyutlara sahip olduğunu söylemek mümkün. Her ne kadar aracı tamamen göremiyor olsak da IONIQ 7’nin genel hatları hakkında yorum yapmak mümkün.

EV9’a göre daha kıvrımlı hatlara sahip olduğunu görebildiğimiz yeni elektrikli SUV model, daha yatık A sütunuyla da bu tezimizi doğruluyor. Yeni modelin arka bölümünde ise büyük ölçüde SEVEN konseptinden izler taşıyacağını söylemek mümkün.

3,2 metrelik dingil mesafesi ile iç mekan konusunda oldukça cömert olan konsept modelde olduğu gibi IONIQ 7’nin de bu konuda sınıfının sınırlarını zorlaması bekleniyor. Yeni elektrikli SUV model, geniş iç mekanının yanı sıra sahip olduğu özelliklerle kullanıcılarına oldukça lüks bir yaşam alanı sunmaya hazırlanıyor.

source site-30