Hindistan Başbakanı’ndan G20 Zirvesinde Beklenmedik Bitcoin ve Kripto Para Açıklaması

Kripto paralara karşı sıkı tutumuyla bilinen Hindistan’ın Başbakan’ı Narendra Modi, G20 zirvesinde kripto para birimlerinin regülasyonu için küresel düzenleme çağrısında bulundu.

Başbakan Narendra Modi, dünyanın en büyük 20 ekonomisinden oluşan G20 grubunun zirvesinde kripto paralarının düzenlenmesi konusunda küresel bir iş birliği çağrısı yaptı.

Modi yerel bir gazeteye verdiği röportajda, blockchain ve kripto para birimi gibi yeni teknolojilerin doğasından ve rollerinden bahsetti. Modi bu tip teknolojilerin regülasyonu konusunda bütünlükçü bir iş birliği güdülmesi gerektiğini ima etti.

Bu noktada kripto regülasyonlarında tek bir ülke veya grubun hakimiyet kurmaması gerektiğini vurgulayan Başbakan, tıpkı havacılık sektöründe olduğu gibi ortak kurallar çerçevesinde hareket edilmesinin önemini savundu.

Modi, Hindistan’ın G20 başkanlığının kripto paralar konusundaki tartışmaları finansal istikrarın da ötesine taşıyarak gelişmekte olan piyasalar ve ülkeler üzerindeki makroekonomik etkilerini masaya yatırdığını belirtti.

Hindistan geçtiğimiz ekim ayındaki G20 zirvesinde de benzer bir şekilde ortak regülasyon çağrısında bulunmuştu. Ancak buna rağmen aradan geçen süreçte, kripto para alanındaki ağır vergilerle ve regülasyonlarla ülkede faaliyet gösteren bir çok kripto para şirketinin de Hindistan’ı terk etmesine neden olmuştu.

source site-9