Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, OVP İçin Tarih Verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman’da katıldığı bir etkinlikte konuştu. Şimşek, ülkenin ekonomik istikrarını sağlama ve geliştirme hedeflerine odaklandıklarını ifade etti. Konuşmasında mali disiplini yeniden tesis etme ve enflasyonu düşürme çabalarını vurgulayan Bakan Şimşek, Eylül başında açıklanacak olan Orta Vadeli Programın, yapısal reformlar ve ekonomik politika hedeflerini içereceğini belirtti.

Mehmet Şimşek, ekonomik istikrarın sağlanmasıyla birlikte ülkenin büyüme ivmesinin artacağını ifade ederek ihracatın artırılması için finansman erişimini kolaylaştırmaya yönelik adımlar attıklarını dile getirdi. Bu çerçevede, ihracatçıların finansmanına destek olmak amacıyla reeskont kredilerini günlük 5 katına çıkarma kararı aldıklarını açıkladı.

“Fiyat İstikrarı, Büyümeye Olumlu Etki Ediyor”

Ülkenin geçmiş ekonomik performansını ele alan Bakan Şimşek, fiyat istikrarının sağlanmasıyla son 20 yılda ortalama büyüme oranının 1 puan yükseldiğine dikkat çekti. Bu artışın uzun vadede ekonomik büyümeye büyük katkı sağladığını ve 1 puanlık bir artışın ekonomik anlamda 1 trilyon dolarlık değere denk geldiğini ifade etti.

Körfez ülkelerine yapılan ziyaretlerin önemini vurgulayan Mehmet Şimşek, bu ziyaretlerin ihracatın finansmanını desteklemeye odaklandığını ve Körfez merkezli finans kuruluşlarının Türkiye’ye önemli kaynaklar sağlayacağını öngördüklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı ayrıca Gaziantep’te yıllarca milletvekilliği yaptığını ve kentin ekonomik gelişiminde ekip ruhunun büyük bir rol oynadığını ifade etti. İstihdam, üretim, yatırım ve ihracatın birbirine bağlı olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin sürdürülebilir büyüme için bu dört alanı güçlendirmesi gerektiğini dile getirdi.

Bakan Şimşek, bölgeye ve ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlayacak her projeyi destekleyeceklerini belirterek, Batman’ın potansiyelinin farkında olduklarını ve girişimcilik ruhunu destekleyerek ekonomik büyümeyi hedeflediklerini ifade etti.

Mehmet Şimşek, konuşmasının ardından Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikanın Ar-Ge merkezinin açılışını yaptı.

source site-3