Güney Kore Borsalarında Binance Destekli Coin’e Büyük İlgi: Fiyat Farkları Oluştu!

Güney Koreli kripto para yatırımcıları Sei’ye gösterdikleri yoğun ilgiyle projenin yerel kripto parası SEI’yi küresel fiyatlamadan ayrıştırdı.

Binance’in launchpool projesi Sei blockchain’in yerel kripto parası SEI’ye küresel çapta yoğun bir ilgi gösterilirken Güney Koreli yatırımcıların SEI fiyatı üzerinde büyük bir etkisi oldu.

Güney Koreli kripto para borsalarından alınan veriler, ülke içindeki SEI fiyatlamasının küresel fiyatlamadan keskin bir şekilde ayrıştığını gösterdi. SEI, Güney Kore’nin en büyük kripto para borsaları Upbit ve Bithumb’da 0,5 dolar seviyelerine kadar yükselirken aynı periyotta küresel borsalarda 0,25 dolar seviyelerinden işlem görüyordu. Bu fiyat farkı daha sonrasında hızla kapandı.

Verilere göre göre Upbit’te yer alan SEI/KRW işlem çiftinin hacmi 824 milyon dolarla toplam SEI işlem hacmi üzerindeki en büyük payı oluşturdu. Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance ise SEI/USDT (Tether) işlem çiftiyle Upbit’in neredeyse 4’te 1’i kadar işlem hacmine imza atarak 265 milyon dolarda kaldı. SEI toplam işlem hacmi ise 1 milyar doların üzerine erişti.

Binance’in 37. Launchpool projesi olan SEI’nin Güney Kore borsalarında fiyat bakımından yaşadığı pozitif ayrışmanın ülkedeki sıkı kripto para mevzuatlarından kaynaklanıyor olabileceği belirtildi. Kripto para borsası BTSE COO’su Jeff Mei, Upbit’in genel ticaret hacimlerinde geçtiğimiz temmuz ayında Coinbase ve OKX’i geçtiğini söyledi. Mei, kripto ekosistemindeki daha spesifik projelere yatırım yapmayı seçen yatırımcıların Güney Koreli kripto para borsalarıyla özellikle bağlantı kurmuş gibi göründüğünü ifade etti.

CoinGecko verilerine göre SEI, son 24 saat içerisinde %35,3 değer kazanarak yazım itibariyle 0,26 dolar seviyesinden işlem görüyor.

source site-9