Gizlilik Protokolü Milyonlarca Dolar Yatırım Aldı: Aralarında Binance Labs de Var!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in yatırım kolu Binance Labs’ın da aralarında bulunduğu bir dizi şirket gizlilik protokolü zkPass’e yatırım yaptı. 

İçerisinde Binance Labs’ında yer aldığı bir dizi şirket, gizlilik protokolü zkPass’e 2,5 milyon dolar değerinde yatırımda bulundu. Söz konusu yatırımın, zkPass projesinin test ağının geliştirilmesinde kullanılacağı belirtildi. zkPass’in bekleme listesinde 190 binden fazla kullanıcı kaydı olduğu ve projenin mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunulacağı vurgulandı.

Yatırımcılar arasında Binance Labs, Sequoia China, OKX Ventures, dao5, SIG DT Investments, Cypher Capital, Leland Ventures ve Blockchain Founders Fund yer aldı.

zkPass, zero knowledge (sıfır bilgi kanıtı) dahil birkaç gizlilik protokolünü bir araya getirerek kullanıcıların kendi kimliklerini ve verilerini ifşa etmeden yüksek gizlilik dahilinde blokzinciri üzerinde işlemler yapabilmesini amaçlıyor. Henüz kuluçka aşamasında olan bu teknolojinin merkeziyetsiz kimlik geçişleri, gizlilik temelli veri pazarları, kredi uygulamaları ve off-chain merkeziyetsiz uygulamalarda (dApp) kullanılması hedefleniyor.

source site-9