Geçen Haftaki Çöküşte Ethereum Bitcoin’e Kıyasla Neden Daha İyi Performans Gösterdi? Analistler Değerlendirdi!

Geçtiğimiz hafta yaşanan çöküşte Bitcoin başta olmak üzere Ethereum ve altcoinlerde de büyük geri çekilmeler oldu.

BTC 25.000 dolara, ETH ise 1,550 dolara geriledi. Ancak Bitcoin’deki kayıpların Ethereum’daki kayıplara kıyasla daha çok olduğu görüldü.

Bu noktada analistler bu farklılığın nedeni konusunda fikir ayrılığına düşerken bir analist ETH’nin bu performansını SEC’in ETH vadeli işlemlere ETF’lerinin onaylama potansiyelinden kaynaklanan iyimserliğe bağlarken diğer analist de yatırımcıların altcoinlere olan ilgi eksikliğine dayandırdı.

Coindesk’e konuşan Crypto Is Macro Now yazarı Noelle Acheson, BTC’ye kıyasla ETH’nin üstün performans göstermesini ETH vadeli işlem ETF’inin yakında piyasaya sürülmesine ilişkin iyimserlik olduğunu belirterek şunları söyledi.

“Görünüşe göre ETH piyasası nihayet Ekim ayında bir ETH vadeli ETF onaylanma olasılığını konuşuyor.

Bu, spot ETF kadar iyi bir ürün olmasa da, yine de perakende ve kurumsal yatırımcıların kripto maruziyetlerini çeşitlendirmek için uygun bir seçenektir. Ayrıca ETH’ye yeni girişleri yönlendirmesi muhtemeldir.

Yaklaşan listelemelerin farkındalığı yayıldıkça, ilginin daha da arttığını görmeye başlıyoruz ve daha fazla yatırımın Ethereum’un zincir üstü etkinliğini artırabileceğini görebiliriz.

Bu da fiyata olumlu etki oluşturabilir.”

Matrixport’ta araştırma başkanı Markus Thielen ETH’daki performansının temel olarak altcoinlere olan ilgi eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

“Kripto piyasası oldukça likit olmayan hale geldiğinden, birkaç piyasa yapıcının kriptodan uzaklaşması ve borsaların sıfır komisyonlu ticareti kaldırmasıyla, daha büyük oyuncular likit olmayan altcoinlerin ticaretini yapmak yerine Bitcoin’e odaklandı.

Bu da piyasa çöktüğünde Bitcoin’in Ethereum’dan düşük performans göstermesinin nedenidir.

Yani piyasa yapıcıların riskten korunma önlemleri Bitcoin’in fiyat düşüşüne katkıda bulunurken ETH’nin fiyatının keskin bir şekilde düşmesini engelledi.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4