Gala’da (GALA) İç Karışıklık: Kurucular Birbirine Dava Açtı

Blockchain teknolojisini kullanan bir oyun şirketi olan Gala Games’in kurucu ortakları, şirketin mülkiyeti ve yönetimi konusunda yasal bir savaşa girmiş durumdalar.

Gala Games’in başkanı ve yöneticisi Eric Schiermeyer ile şirketin yöneticisi ve büyük hissedarlarından Wright Thurston farklı mahkemelerde birbirlerine karşı davalar açtılar.

İki Taraf da Birbirini Şirkete Zarar Vermek ve GALA Tokeni Satarak Fiyatını Düşürmekle Suçladı

Schiermeyer, Thurston’ı Gala Games’in yerel kripto para birimi olan 130 milyon dolar değerindeki GALA tokenlerini yasadışı yollardan elde etmek ve satmakla suçladı.

Buna ek olarak Thurston’ın güvene dayalı görevini ihlal ettiğini ve milyonlarca GALA tokenını gizlice oluşturarak ve kendisine ve bağlı kuruluşlarına aktararak şirketin işletme sözleşmesini ihlal ettiğini iddia etti. Ayrıca Thurston’un tokenlerin bir kısmını açık piyasada satarak fiyatın düşmesine neden olduğunu ve şirkete ve yatırımcılarına zarar verdiğini ileri sürdü.

Schiermeyer davasını Delaware Chancery Mahkemesinde açarak Thurston’dan tokenleri ve zararlarını geri almayı talep etti. Ayrıca mahkemeden Thurston’ı yönetici olarak görevden almasını ve şirketin işlerini denetlemesi için bir vasi atamasını istedi.

İlgili İçerik: Vitalik Buterin İntikam Mı Alıyor: MakerDAO Kurucusunun Solana’yı Övmesinin Ardından Buterin MKR Satışı Yaptı

Thurston ise Schiermeyer’i şirket varlıklarını milyonlarca dolar israf etmek ve şirkete zarar veren hileli uygulamalarda bulunmakla suçladı. Schiermeyer’in şirket fonlarını kişisel krediler, lüks harcamalar ve şüpheli işlemler için kötüye kullandığını iddia etti. Ayrıca Schiermeyer’in İsviçre ve Dubai’de şirketler kurarak Gala Games’ten ticari fırsatları çaldığı iddiasında bulundu. Dahası, Schiermeyer’in kendisinin şirket kayıtlarına erişimini ve şirket kararlarına katılımını engellediğini savundu.

Thurston Utah Bölge Mahkemesinde açtığı davada Schiermeyer’in başkan ve yönetici olarak görevden alınmasını ve eylemlerinin yol açtığı zararların giderilmesini talep etti. Ayrıca mahkemeden şirketin faaliyetlerinin kontrolünü ele alması için bir kayyum atamasını istedi.

Her iki taraf da ortak olarak 2020 yılında blockchain üzerinde video oyunları geliştirmek ve işletmek için Gala Games’i kurmuştu. İlk anlaşma, tüm iş fırsatlarını 50/50 paylaşmaktı. Ancak, şirketin yönü ve yönetimi konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle ilişkileri zamanla bozuldu.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Kaynak: Bitcoinsistemi.com

source site-4