FED’ten Stablecoinlere İlişkin Açıklama! – Bitcoin Sistemi

ABD’de kripto para sektörü için regülasyon çalışmaları devam ederken FED üyesi Michael Barr‘dan açıklamalar geldi.

Reuters’in haberine göre, Philadelphia’daki bir fintech konferansında yaptığı konuşmasında FED Başkan Yardımcısı Michael Barr, FED’in kendi dijital para birimini (CBDC) çıkarma kararından çok uzakta olduğunu söyledi.

FED’in bir CBDC çıkarma konusunda ancak ABD Kongresi’nin yetkilendirmesi halinde ilerleyeceğini belirten Michael Barr, şunları söyledi:

“Benim görüşüme göre, hem ABD para birimi ihraççısı hem de ödemeler sisteminin operatörü olarak FED, CBDC gelişmelerini tam olarak anlamalıdır.

Elbette inceleme ve araştırma devam ediyor ve FED hâlâ CBDC konusunda temel araştırma aşamasında bulunuyor. CBDC ihraç etme kararından çok uzaktayız.”

Barr’ın bu CBDC açıklamaları FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarıyla örtüşüyor. Zira Powell da önceki açıklamalarında FED’in Kongre’den açık bir izin almadan bir CBDC çıkarmayacağını söylemişti.

Bu noktada yasal gözetim olmadan CBDC’lere karşı endişelerinin devam ettiğini belirten Barr, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Güçlü bir federal gözetim olmadan stablecoin ihracıyla ilgili derin endişelerimi sürdürüyorum.

Federal olarak düzenlenmeyen stablecoinler yaygın bir ödeme aracı ve değer deposu haline gelirse, finansal istikrar, para politikası ve ABD ödeme sistemi için önemli riskler oluşturabilirler.

Önemli riskler ortaya çıkmadan önce yasal ve düzenleyici çerçevenin oluşturulması önemlidir.”

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4