Ethereum, MKR Satan Balinalar Bu 2 Altcoine Koşuyor!

Kripto para piyasası farklı yöndeki güçlerin etkisi altında yön bulmakta zorlanıyor. Bu belirsiz ortamda kripto balinalar, Ethereum gibi bazı altcoin’lerden uzaklaşıyor. Bununla birlikte, balinaların radarına giren projeler de var.

Balinalar Ethereum ve MRK’yi elden çıkarıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, kripto piyasası dar alanda sıkışıp kalmış durumda. Baskılayan ve dengeleyen unsurların etkisiyle piyasa haret etmekte zorluk yaşıyor. Bu ortamda kripto balinaları, son fiyat artışlarından da faydalanarak bazı altcoin’lerden çıkış yapıyor. Risk sermayesi şirketi olan a16z, Maker (MKR) tokenlerini elden çıkarmaya devam ediyor. Kripto analitik platformu Lookonchain, balinanın son hareketini paylaştı:

a16z’nin 8 dakika önce yeni bir adrese 6.750 MKR (8,25 milyon dolar) transfer ettiğini unutmayın. a16z muhtemelen tekrar MKR satacak. a16z’nin MKR’yi borsalara ne zaman aktardığını görmek için bu adresi takip edin.

Bu arada, lider altcoin Ethereum da bir balinanın sepetinden çıkanlar arasındaydı. Lookonchain, bir balinanın meme coin’i Pepe (PEPE) almak için Ethereum sattığını paylaştı. Bu doğrultuda analitik platformu, işlem hareketlerini şu şekilde açıkladı:

Bir SmartMoney Binance’e 500 ETH (937 bin dolar) yatırdı. Bir saat önce 677B PEPE (941 bin dolar çekti. Alış fiyatı 0,000001385 dolar oldu. 1 Mayıs’ta 134B PEPE satın almak için 100 ETH (187 bin dolar) harcadı ve Binance PEPE’yi listelediğini duyurmadan 12 saat önce OKX’ten 122B PEPE (130 bin dolar çekti.

LINK balinaları fiyat rallisini tetikledi

Bu arada balinalar 77 milyon dolar değerinde LINK topladı. Chainlink balinaları geçtiğimiz ay boyunca yaklaşık 11 milyon değerinde LINK biriktirdi. Bu tokenlerin toplam değeri 77 milyon dolar. Balina birikimi tipik olarak yükseliş olarak kabul edilir. Ancak Chainlink’in durumunda son 30 gün içinde LINK’te bir ralli katalize edemedi.

Balinaların LINK birikimi

Santiment’in on-chain verilerine göre, Chainlink 26 Temmuz 2023’te büyük işlem hacimleri sayesinde “altcoin paketinin önüne geçti”. Bir önceki günkü 211 milyon dolarlık işlem hacmiyle karşılaştırıldığında, LINK 26 Temmuz’da 344 milyon dolarlık hacimle %100’den fazla bir sıçrama yaşadı. LINK fiyatı, yoğun balina birikimi ile artıyor. Altcoin, 2023’te şimdiye kadar 1 milyon doların üzerinde değerle en yüksek işlem miktarını kaydetti. Ayrıca, 100.000 ila 10 milyon LINK coin tutan kripto adresleri, coinleri hızlı bir şekilde biriktirmeye devam ediyor. Bu arada, analizlere göre, LINK’in 7,7 dolar seviyesindeki son direnç ihlali, 9 dolar seviyesindeki yeni direnç seviyesini ön plana çıkarıyor.

PEPE balinaları token biriktiriyor

PEPE’deki son yükseliş, Dogecoin’in de son zamanlarda yükseliş rüzgarlarının tadını çıkarmasıyla geldi. Son ralli, balinaların bazı satın alma faaliyetlerine katılmasıyla gerçekleşti. Lookonchain’e göre, iki balina geçtiğimiz gün Ethereum kullanarak meme coin’in büyük bir kısmını satın aldı. Bu devasa yatırımcılardan ilki 600 ETH (1,12 milyon dolar) kullanarak toplamda yaklaşık 874 milyar PEPE satın aldı. Bu sahibin işlemleri yaptığı sırada meme coin 0,000001286 dolar civarında seyrediyordu. Yani yatırımcı şimdiye kadar %9’dan fazla kâr elde etmiş durumda.

Ethereum
Aynı yatırımcı geçtiğimiz gün bazı büyük alımlar yaptı. Kaynak: Lookonchain

Bu balina (“yougetnothing.eth” olarak geçiyor) son üç ay boyunca oldukça hevesli bir altcoin traderı oldu.

Bugün büyük bir PEPE alımı gerçekleştiren diğer balina ise partiye biraz geç kaldı. Zira meme coin’in fiyatı 0,000001366 dolar civarında işlem görürken 500 ETH (938.000 dolar) ile 658 milyar PEPE satın aldı.

Ethereum
Bu balina bir önceki balinadan yaklaşık altı saat sonra alım yaptı. Kaynak: Lookonchain

Tabii ki bu sahibi de kârda. Ancak kazançları şu anda sadece %3 civarında. Dolayısıyla, diğer balinanın elde etmeyi başaracağından çok daha az olacak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-1