Eski FTX Yöneticisi de SBF’i Sattı: Suçlamaları Kabul Etti, Kefaletle Serbest Kaldı!

İflas eden kripto para borsası FTX’in eski yöneticisi Ryan Salame, hakkındaki suçlamaları kabul etti.

Inner City Press’in haberine göre FTX’in üst düzey yöneticilerinden Ryan Salame 7 Eylül Perşembe günü hakkındaki yasa dışı şekilde siyasi partilere bağışta bulunma ve bu bağışları yönetme, kayıt dışı para aktarma suçlamalarını kabul etti. Salame, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

Duruşması Manhattan’daki bir federal mahkemede gerçekleşen Salame, siyasi bağışlarının arkasında yatan fonların Alameda tarafından finanse edildiğini şu ifadelerle açıkladı:

Alameda iştirakinden yapılan transferlerle finanse edilen varlıklarla kendi adıma siyasi katkılarda bulundum.

Salame, transferlerin “kredi” olarak kategorize edildiğini ancak geri ödenmeyeceğinin anlaşıldığını belirtti. Salame’ye göre bağışlar başkaları tarafından başlatılan ancak FTX CEO’su Sam Bankman-Fried tarafından desteklenen girişimlerin yararına işliyordu.

Dördüncü isim oldu

Salame, FTX davasında suçlamaları kabul eden dördüncü isim oldu. Salame’nin eski iş arkadaşları Gary Wang, Caroline Ellison ve Nishad Singh halihazırda FTX çöküşünden veya bağlantılı operasyonlardan sorumlu olduklarını kabul eden isimler arasında yer alıyor.

ABD Savcısı Damian Williams yaptığı açıklamada dikkat çeken şu ifadelere yer verdi:

Ryan Salame, FTX, Alameda Research ve iş birlikçilerinin çıkarlarını yasadışı bir siyasi etki kampanyası ve FTX’in yasaların dışında faaliyet göstererek daha hızlı ve daha büyük büyümesine yardımcı olan lisanssız bir para aktarma işi aracılığıyla ilerletmeyi kabul etti.

1,5 milyar dolar ödemesi gerekebilir

Bloomberg’e göre tüm suçlamalar ve cezai yaptırım kapsamında Salame’in şartlı olarak 1,5 milyar dolardan fazla değerinde ödeme yapması gerekecek. Bu miktarın karşılanmasına yardımcı olmak üzere Salame, hükümete bir Porsche otomobil ve aralarında iki Massachusetts evi ile Salame’nin sahibi olduğu East Rood Farm Corporation’ın mülkiyetinin de bulunduğu çok sayıda mülk vermeyi kabul etti.

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından yapılan açıklamada, Salame’nin 6 milyon doları ödemesi ve çeşitli mülkleri belirlenen son tarihe kadar teslim etmesi halinde 1,5 milyar dolarlık tutarın tamamından kurtulacağı belirtildi.

Salame’nin ayrıca FTX borçlularına 5,5 milyon dolardan fazla tazminat ödemesine karar verildi. Salame’in FTX kurucusu Sam Bankman-Fried (SBF) aleyhine mahkemede kilit bir tanık olacağı düşünülüyor.

source site-9