En Büyük Madencilik Şirketlerinden Marathon Digital CEO’sundan Tartışmalı Bitcoin Kehaneti: “Fiyat Üzerine Etkisi…”

Kuzey Amerika’nın en büyük Bitcoin (BTC) madencilik şirketlerinden biri olan Marathon Digital’in CEO’su Fred Thiel, geçtiğimiz günlerde Mart 2024’te gerçekleşmesi beklenen Bitcoin yarılanmasına (halving) ilişkin görüşlerini paylaştı.

Yarılanma, ağ tarafından her 10 dakikada bir oluşturulan yeni BTC miktarını yarı yarıya azaltan ve bazı analistlerin coinin fiyatını artıracağına inandığı bir arz şoku yaşatan bir olay olarak tanımlanıyor.

Thiel, Bitcoin’de Yarılanmanın Piyasa Üzerinde Etkisi Olmayacağını Söyledi

Ancak Thiel bu görüşe katılmıyor. Son röportajında Thiel, arzın azaltılmasının piyasa üzerinde önemli bir etkisi olacağını düşünmediğini söyledi. Ayrıca, bazı traderlar ve influencerlar tarafından Bitcoin’in fiyat hareketlerini tarihsel kalıplara dayanarak tahmin etmek için kullanılan teknik analiz ve grafik yöntemlerini de eleştirdi.

Thiel, bir madenci olarak iyimser olmak ve en iyisini ummak ama aynı zamanda en kötüsüne de hazırlanmak gerektiğini savundu. Doların çökmesi ya da enflasyonun artması halinde Bitcoin’in bir değer saklama aracı ve itibari para birimlerinin değer kaybetmesine karşı bir koruma aracı olarak fayda sağlayabileceğini ifade etti.

Ancak bu gerçekleşmezse, Thiel’e göre Marathon’un operasyonel maliyetlerini karşılamak ve karlılığını sürdürmek için bir süre satabileceği büyük bir BTC zulası var.

Şirketin kurumsal hazinesinde mevcut fiyatlarla yaklaşık 335 milyon dolar değerinde 13.000 BTC bulunuyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.

Özel haberler, analizler ve on-chain verileri için Telegram grubumuzu, Twitter hesabımızı ve Youtube kanalımızı hemen takip edin! Ayrıca Android ve IOS Uygulamalarımızı indirerek canlı fiyat takibine hemen başlayın!


source site-4