Dubai, Varlık Saklayıcılarına Staking İçin Yeşil Işık Yaktı!

Dubai Emirliği Sanal Varlık Düzenleme Otoritesi (VARA), kripto para saklama hizmetleri için mevzuatını revize etti. Güncellenen mevzuata göre kripto varlık saklayıcısı olan şirketlerin stake hizmeti vermesi münkün oldu. Böylelikle kripto saklama hizmeti veren şirketlerin staking faaliyeti için ek bir lisans almasına gerek kalmadı.

VARA’nın sadeleşen kripto para mevzuatı, küçük girişimlerin de bölgede faaliyet göstermesine olanak tanıyacak. Eski yönergeye göre farklı lisanslar için başvuran şirketler büyük zaman ve maddi maliyetlerle karşı karşıya kalıyordu. Bu hamle, BAE’nin dijital alanlarda yatırımcıları ülkesinde yatırıma teşvik ettiğini gösteriyor.

Emirlik, son aylarda düşük vergi ve kripto dostu yasalar sayesinde önemli bir kripto merkezi haline geldi. Petrol kaynaklarının bir gün sona ereceğini fark eden bölge politikacıları, sürdürülebilir gelir üretecek modeller üzerine yatırım denemeleri yapıyor.

Staking Nedir?

Kripto staking, belirli bir kripto varlığın cüzdanda tutulmasıyla ağın işlemlerini doğrulayarak katkı verme işlemidir. Staking, geneleksel finanstaki banka mevduatı ile önemli benzerlikler taşıyor. Banka mevduatlarında müşteriler, paralarını bankaya kiralayarak faiz geliri elde eder. Staking aracında ise bireyler, kripto ekosistemindeki işlemlerin doğrulama sürecine katılarak ek ödül kazanıyor.

source site-1