DOGE, BTC, ETH, XRP, BNB, ADA, SHIB, SOL Haftalık Tahmini!

Önde gelen kripto para analistleri DOGE, BTC, ETH, XRP, BNB, ADA, SHIB, SOL için haftalık tahminlerde bulundular! İşte detaylar…

Popüler kripto para analistleri BTC, ETH, XRP, BNB ve bu 2 altcoin için kritik seviyeleri açıkladı!

Analistlerin haftalık kripto para analizleri, kripto para birimlerinin karışık aralıklarda işlem gördüğünü, Bitcoin’in 28.000 dolara yakın bir yerde gezindiğini ve Ethereum’un geçen hafta 1.841 dolar ile 1.703 dolar arasında işlem gördüğünü ortaya koyuyor. Bununla beraber altcoin’ler ise;

  • Ripple, geçen haftadan bu yana istikrarlı bir şekilde artıyor ve şu anda 0,50 doların üzerinde işlem görüyor.
  • Binance Coin, geçen hafta bir miktar oynaklık yaşadıktan sonra artık 313 dolar civarında rahat bir şekilde işlem görüyor.
  • Cardano, son birkaç gün içinde bazı küçük kazanımlar elde ettikten sonra 0,40 dolar seviyesinin hemen altında bir fiyattan işlem görüyor,
  • Solana bu hafta, boğalar ve ayıların 20 dolar seviyesi civarında dolaşmasıyla bazı oynaklıklar yaşasa da genel olarak istikrarlı kazanımlar gördü.

Kripto piyasası, bu hafta kripto paraların çoğu tarafından kaydedilen bazı küçük kazançlarla hala bir konsolidasyon aşamasında. Bazı düşüş duygularına rağmen, yatırımcılar kripto para birimlerinin gelecekteki beklentileri konusunda yükselişe devam ettikçe fiyatlar yavaş yavaş artıyor gibi görünüyor.

BTC/USD

30 Mart’ta yükseliş piyasası Bitcoin’i 29.000 doların üzerine çıkardı ancak mum çubuğundaki uzun fitil, ayıların kabul etmediğini ve hala herhangi bir zirvede satış yaptığını ortaya koyuyor. Fiyat daha düşük bir düzeltme yaptı ve şu anda 28.000 dolar civarında işlem görüyor. Bu, geçen haftanın en düşük seviyesi olan 27.000 dolardan hala önemli bir sıçrama. Şu anda BTC/USD 28.205 dolardan işlem görüyor ve eğer boğalar 28.564 dolarlık direnç çizgisini geçebilirse tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 29.000 dolara doğru bir yükseliş mümkün ve ayılar kontrolü ele alırsa 27.000 dolarlık destek test edilecek.

BTC için yükselen 20 günlük EMA (28.279 dolar) ve 50 günlük SMA (28.282 dolar) düzleşti ve Göreceli Güç Endeksi (RSI) orta hattın üzerinde seyrediyor. Bu, hem boğaların hem de ayıların bir dengede olduğunu gösteriyor. Hareketli ortalama göstergesi, düşüş trendinin yakında devam edeceğini gösteren bir düşüş geçişine sahiptir. MACD ayrıca düşüş eğilimini destekleyen negatif bölgede yer alıyor.

ETH/USD

Haftalık kripto fiyat analizine göre, Ethereum geçtiğimiz hafta 1.841 ila 1.703 dolar aralığında işlem görüyor. ETH son birkaç gündür direnç seviyesinin yakınında işlem görüyor, ancak bu hafta boğalar ETH/USD paritesini 1.800 dolar seviyesinin üzerine çıkarmayı başardı. Parite şu anda 1.809 dolardan işlem görüyor ve eğer alıcılar fiyat üzerindeki kontrollerini sürdürebilirlerse, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.900 dolara doğru bir yükseliş mümkün. Bununla birlikte, düşüş eğilimi hakim olabilir ve ETH/USD paritesini 1.700 dolar alt aralığına doğru itebilir. Ethereum’un piyasa değeri şu anda 217 milyar dolar ve 24 saatlik işlem hacminin 5,26 milyar dolar olduğu bildiriliyor. Dolaşımdaki arz şu anda 120 milyon ETH’de.

Ethereum için hareketli ortalama göstergesi düşüş eğilimi gösteriyor ve RSI 50 seviyesinin üzerinde geziniyor. Bu, düşüş momentumunun yakında toparlanabileceğini gösteriyor. MACD göstergesi ayrıca, Ethereum için potansiyel bir düşüş hareketini doğrulayan bir düşüş eğilimi gösteriyor. SMA 20 ve 50 SMA düz, yani mevcut trend bir süre daha devam edecek.

XRP/USD

Ripple, haftanın başından bu yana istikrarlı bir yükseliş trendinde ve 0,50 doların üzerinde işlem görüyor; bu, bu hafta başlarında ulaştığı 0,46 dolardan önemli bir sıçrama. Şu anda, XRP/USD 0,5157 dolardan işlem görüyor ve boğalar kontrolü ele alabilirse, 0,51 dolara doğru bir ralli mümkün. Öte yandan, düşüş eğilimi fiyatı 0,50 dolardaki desteğe geri çekebilir. XRP, bu haftanın başından bu yana yüzde 12’den fazla değer kazandı ve piyasa değeri şu anda 26 milyar dolar ve 24 saatlik işlem hacmi 1,19 milyar dolar. Dolaşımdaki arz şu anda 51 milyon XRP’de.

RSI (Göreceli Güç Endeksi) 70 seviyelerine yakın ve yatay bir şekilde işlem görüyor. Fiyat, 20 günlük üstel hareketli ortalamanın (0,5111 dolar) üzerine çıkarsa, bu satın alma baskısının bir göstergesi olabilir. 50 günlük SMA (0,5111 dolar) yatay ve MACD göstergesi düşüş eğilimi gösteriyor. Bu nedenle, alıcılar yakında fiyatın kontrolünü ele geçiremezlerse, XRP/USD için daha fazla aşağı yönlü baskı olabilir.

BNB/USD

Haftalık kripto fiyat analizi, Binance Coin’in bu haftanın başından bu yana 316 ila 313 dolar aralığında işlem gördüğünü gösteriyor. 316 USD seviyesi, boğaların bu hafta aşmayı başardığı önemli bir dirençti. Şu an itibariyle, BNB/USD 314 dolardan işlem görüyor ve eğer alıcılar alım baskısını sürdürebilirse, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 320 dolara doğru bir yükseliş mümkün. Öte yandan, düşüş eğilimi, fiyatı 313 dolarlık alt aralığına doğru itebilir.

Hareketli ortalama yakınsama/ayrışma, MACD çizgisinin sinyal çizgisinin üzerinde işlem görmesi ile yükseliş eğilimi gösteriyor. BNB için RSI (Göreceli Güç Endeksi) şu anda 52,73’te, bu da BNB/USD’nin aşırı alım bölgesinde olabileceğini ve yakında bir düzeltmeyle karşı karşıya kalabileceğini gösteriyor. Hareketli ortalama göstergesi şu anda 313,5 dolarda ve 50SMA, 20SMA’nın üzerinde işlem görüyor, bu da BNB/USD’nin yükseliş eğiliminde olduğunu gösteriyor.

ADA/USD

Hafta için Cardano fiyat analizi, ADA’nın karışık duygular içinde işlem gördüğünü gösteriyo. Boğalar ve ayılar fiyatı kontrol etmek için mücadele ediyor, ancak ADA/USD paritesi şu anda 0,382 dolardan işlem gördüğü için ayıların biraz üstünlüğü var gibi görünüyor. ADA, bu haftanın başından bu yana yüzde 6,30’dan fazla kazandı, ancak bugün düşüş baskısı, fiyatı son 24 saatte yüzde 2,29 düşüşle geri itti.

ADA için RSI (Göreceli Güç Endeksi) şu anda 48.83’te ve düşüş eğilimi gösteriyor. MACD göstergesi düşüş eğilimi gösteriyor. Hareketli ortalama yakınsama/ıraksama, MACD çizgisi sinyal çizgisinin altından geçtiği için ADA fiyatının bir düzeltmeye yönelebileceğini gösteriyor. 50 günlük MA ve 200 günlük MA sabit ve fiyat düşmeye devam ederse, 0,38 dolarlık destek seviyesi mümkün.

SOL/USD

Solana fiyatı için haftalık analiz, SOL/USD paritesinin son birkaç gündür 21,52 dolar ve 19,62 dolar düşük ile 21,00 seviyesinin üzerinde işlem gördüğünü gösteriyor. Şu anda SOL/USD 20,82 dolardan işlem görüyor ve ayılar fiyatın kontrolünü ele geçirebilirse, Solana’nın fiyat hareketi için 21 doların altında bir düzeltme olabilir. Öte yandan, alıcılar fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21,96 dolara doğru itebilir.

EMA göstergesi, 50SMA, 20SMA ve 200 SMA’nın yükseliş eğilimi ile bir yükseliş eğiliminin devam ettiğini gösteriyor. RSI (Göreceli Güç Endeksi) şu anda 43,63 seviyesinde, bu da SOL/USD paritesinin aşırı satım bölgesine yakın olabileceğini ve alıcılar yakında fiyatı kontrol altına alabilirse bir toparlanmanın beklenebileceğini gösteriyor. MACD göstergesi, MACD çizgisinin sinyal çizgisinin altında işlem görmesi ile düşüş eğilimi gösteriyor. Hareketli ortalama göstergesi bu haftanın başından beri yükselme eğiliminde ve eğer alıcılar satın alma baskılarını sürdürebilirlerse, tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru bir dalgalanma mümkün.

Popüler memecoin Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) büyük kırılmalarla yükselişe geçebilir!

SHIB/USD

Popüler memecoin Shiba Inu (SHIB), simetrik bir üçgenin üst sınırı tarafından işaretlenen yerel direnç seviyesini kısa süre önce başarıyla kırdı. Bu gelişme, son üç günde yüzde 9.6 değer kazanan ve 200 günlük hareketli ortalamaya ulaşan memecoin için potansiyel bir yükseliş eğilimine işaret ediyor. Teknik analizde simetrik üçgenler, fiyatın destek ve direnç seviyelerini temsil eden yakınsak trend çizgileri içinde hareket ettiği bir konsolidasyon dönemini ifade ettikleri için çok önemli bir rol oynar.

Bu kalıplar tipik olarak piyasa kararsız olduğunda ve alım ve satım baskıları eşit olarak dengelendiğinde ortaya çıkar. Üçgenin zirvesi yaklaştıkça, fiyat hareketi giderek daha daralır ve bu da yukarı veya aşağı yönde önemli bir kırılmaya yol açar. Shiba Inu’nun durumunda, yukarı yönde bir kırılma meydana geldi ve bu da bir yükseliş eğilimi olduğunu gösteriyor.

Simetrik üçgenin üst sınırının başarılı bir şekilde aşılması, alım baskısının satış baskısını aştığını ve SHIB’in büyüme potansiyeline inanan yatırımcılar için potansiyel bir giriş noktası sağladığını gösteriyor. Bununla birlikte, kırılma umut verici görünse de, hızlı bir geri dönüşe yol açabilecek yanlış bir kırılma olasılığının her zaman olduğunu akılda tutmak önemlidir. Uzmanlara göre son fiyat performansı, olumlu piyasa duyarlılığı ve artan benimseme, SHIB için geliştirme ekibinin ve topluluğun bu ivmeden faydalanması için oldukça önemli

DOGE/USD

Dogecoin şu anda son 24 saatte yüzde 8,65 artışla 0,083 dolardan işlem görüyor ve son yedi günde yüzde 11,96 arttı. Dogecoin, 10 Mart’ta 0,062 dolar’a düştüğünden beri istikrarlı bir şekilde yükseldi. 14 Mart’ta 0,075 dolar’a ulaştıktan kısa bir süre sonra bir aralıkta konsolide olmasına rağmen, yükseliş bir kez daha devam ederek Dogecoin’i bariyerin üzerine çıkardı. DOGE art arda iki günlük kazancın ardından, 2 Nisan’da gün içi en yüksek seviyesi olan 0,085 dolara ulaştı.

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere Burger King’in resmi İngiltere hesabı, kripto para piyasasının ünlü memecoin DOGE hakkında destek mesajı yayınladı. Paris’te bulunan Burger King restoranlarında DOGE ile ödeme kabul etmeye başladığına yönelik bir habere yorum olarak gönderilen mesajda Burger King UK, “DOGE’ye ihtiyacımız var” sözlerinde bulundu. Bununla beraber Tesla CEO’su Elon Musk, Cuma günü ABD mahkemelerinden kendisine yönelik gelen sahte DOGE pump’ı yaratma suçlamasıyla beraber gelen davayı reddetti. Bu haberler, DOGE için son derece olumlu bir fiyat yükselişine işaret edebilir.

Dogecoin Rekor Kırdı: Yatırımcıların Çoğu Kârda!

Öte yandan analistlere göre Dogecoin 12 saatlik grafiğinde yükselen bir üçgen oluşturuyor gibi görünüyor. Analist, yatırımcıları DOGE için yüzde 20’lik bir yükselişi 0,093 dolara doğru tetikleyebilecek olan 200 EMA’nın üzerinde kapanan bir mum çubuğuna dikkat etmeye çağırıyor. Öte yandan, 0,072 doların altına sürekli bir düşüşün sinyal için geçersiz kılma işlevi görebileceğini belirtiyor. Günlük grafikte DOGE, karışık göstergeler gösteriyor: pozitif günlük RSI ile birlikte hareketli ortalamaların düşüş eğilimi göstermesi, Dogecoin’in fiyat hareketinin önümüzdeki günlerde boğalar veya ayılar lehine olabileceğini düşündürebilir.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Risk Açıklaması: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Bitcoin ve kripto para birimleri yüksek risk içeren varlıklar olup, bu para birimlerine yatırım yapmadan önce gereken özeni göstermeli ve kendi araştırmalarınızı yapmalısınız. Bitcoin ve kripto para birimlerine yatırım yaparak paranızın bir kısmını veya tamamını kaybedebilirsiniz. Transferlerinizin ve işlemlerinizin kendi sorumluluğunuzda olduğunu ve meydana gelebilecek kayıpların sizin sorumluluğunuzda olduğunu unutmayın. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar üçüncü parti reklam kanalları aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca Kriptokoin.com sponsorlu makalelere ve basın bültenlerine de sitesinde yer vermektedir. Bu nedenle Kriptokoin.com’dan yönlendirilen reklam linkleri Kriptokoin.com onayından tamamen bağımsız olarak sitede yer alır ve reklam linkleri ile yönlendirilen ziyaretler ve açılır pencereler kullanıcı sorumluluğundadır. Kriptokoin.com’da yer alan reklamlar ve sponsorlu makalelerdeki linklerle yönlendirilen sayfalar hiçbir surette Kriptokoin.com’u bağlamaz.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Sorumluluk Reddini Göster


source site-2